Καλοκαιρινή pizza με τοματίνια και βασιλικό

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Καλοκαιρινή pizza με τοματίνια και βασιλικό

Θα γλείφεις τα δάχτυλα σου

Στο άκουσμα και μόνο της λέξης «pizza», όλα γύρω σου παγώνουν και το μόνο που θες να κάνεις είναι απλά να κλειστείς σε ένα δωμάτιο και να φας μόνη σου ένα ολόκληρο κουτί. Αν πάλι μιλάμε για σπιτική πίτσα, τότε απλά αντικατέστησε τη λέξη κουτί, με την λέξη ταψί. Γιατί μην μας πεις ότι μπορείς να αντισταθείς στη θέα μιας ζεστής ξεροψημένης πίτσας, δεν θα πιστέψουμε.

Όσο λοιπόν εσύ θα προσπαθείς να μας πείσεις πως δεν είσαι και μεγάλη fan, εμείς παρακάτω θα σου αφήσουμε μια συνταγή για λαχταριστή σπιτική πίτσα με τοματίνια και βασιλικό.

Υλικά που θα χρειαστείς:

Μια έτοιμη ζύμη για πίτσα (αν ο χρόνος είναι περιορισμένος και δεν μπορείς να φτιάξεις μόνη σου)
1-1/2 φλιτζάνι τριμμένη καπνιστή μοτσαρέλα
2 κ.σ ελαιόλαδο
2 κ.σ ξίδι μπαλσάμικο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
αλάτι και πιπέρι
170γρ. κίτρινα τοματίνια κομμένα στη μέση
170γρ. κόκκινα τοματίνια κομμένα στη μέση
μισό φλιτζάνι φύλλα βασιλικού κομμένα σε λωρίδες

Δες και αυτό: 2 συνταγές για pizza χωρίς να χρειαστεί να φτιάξεις ζύμη ή να πάρεις έτοιμη!

Προθέρμανε τον φούρνο σου για 30’ στους 260 βαθμούς Κελσίου. Σε αλευρωμένο τραπέζι, άνοιξε τη ζύμη της πίτσας και μόλις είναι έτοιμη βάλτη στο ταψί σου (το οποίο έχεις λαδώσει για να μην κολλήσει). Στη συνέχεια πρόσθεσε ελάχιστες σταγόνες ελαιόλαδο και ρίξε την τριμμένη μοτσαρέλα. Βάλε τη στο φούρνο να ψηθεί για περίπου ένα τέταρτο.

Στο μεταξύ σε ένα μπολ ανακάτεψε το λάδι με το ξίδι και το σκόρδο για να φτιάξεις μία vinaigrette. Ρίξε αλάτι και πιπέρι και πρόσθεσε και τα τοματίνια. Βγάλε την πίτσα από τον φούρνο και βάλε από πάνω τη σως vinaigrette με τα τοματίνια και τον βασιλικό.

Καλή σου όρεξη!

Διάβασε και αυτό: Αυγά σε αβοκάντο όπως τα μαγειρεύουν οι δούκισσες