4 υλικά που πρέπει να έχεις στο σπίτι για να φτιάξεις εύκολες συνταγές

Πατούλια Κατερίνα
4 υλικά που πρέπει να έχεις στο σπίτι για να φτιάξεις εύκολες συνταγές

5 απλά υλικά για να γίνεις η πιο σπουδαία μαγείρισσα!

Είσαι μόνη το καλοκαίρι στην πόλη με το αγόρι και θέλεις να το εντυπωσιάσεις ή απλά η μαμά σου έφυγε για το εξοχικό και δεν ξέρεις τι να φας. Η λύση του ντελίβερι είναι καλή αλλά δαπανηρή.

Αν βρεις στα ντουλάπια της κουζίνας ή στο ψυγείο τα κάτωθι υλικά, μπορείς να φτιάξεις τουλάχιστον 10 διαφορετικά πιάτα.

Γιαούρτι! Ναι ναι, το αγαπημένο σου γιαούρτι, στραγγιστό εννοείται μπορεί να μπει στα μακαρόνια για μια τέλεια καρμπονάρα υγιεινή, στο smoothie αντί για γάλα, μόνο του ως σνακ, στο πρωινό αντί για γάλα μαζί με τα δημητριακά, στα τυροπιτάκια αντί για αλεύρι. Μια ωραία ιδέα αν δεν έχεις τίποτα άλλο σπίτι είναι το γιαούρτι με μερικούς κόκκους καφέ. Θα σε ενθουσιάσει!

Ντομάτες! Μαγειρεμένες ή ωμές, οι ντομάτες είναι κλειδί συστατικό στην κουζίνα. Φάτες σε ντοματοσαλάτα, αλεσμένες πάνω σε παξιμάδι ως άλλος ντάκος (βάλε και γιαούρτι από πάνω αντί για φέτα), ως χυμός για τη σάλτσα των μακαρονιών, ως πολτός στα αυγά σου για την πιο νόστιμη ομελέτα, με αλεύρι και αυγό, για τους πιο νόστιμους τοματοκεφτέδες. Ντομάτες κομμένες στα τέσσερα και ψημένες στο φούρνο, σου δίνουν αφού τις ανακατέψεις το καλύτερο ντιπ!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Brownies ακόμα και για αρχάριες στην κουζίνα

Αυγά! Σίγουρα θα μάντεψες το υλικό αυτό! Αυγά μάτια, αυγά ποσέ, αυγά ομελέτα, αυγά φριτάτα στο φούρνο, αυγά βραστά, αυγά + αλεύρι = κέκ. Αυγά απράδια χτυπημένα και ψημένα στο φούρνο με ζάχαρη, μας δίνουν νόστιμα μαρεγκάκια. Αυγά και ρύζι στο τηγάνι και έχεις το καλύτερο κινέζικο πιάτο. Αυγά με αβοκάντο και τρως το πιο νόστιμο πρωινό. Γενικά. φάε το αυγουλάκι σου!

Μουστάρδα και κέτσαπ: Το ζώριστο δίδυμο μπορεί να είναι η ιδανική σάλτσα για το σάντουιτς αλλά όχι μόνο αυτό. Η μουστάρδα είναι τέλεια για μαρινάρισμα, το κέτσαπ μπορεί να γίνει ιδανική σος για τα μακαρόνια, dressing για τη σαλάτα και dip μαζί με το γιαούρτι για όλα τα σνακ σου.