Αυτήν τη σαλάτα με αχλάδι και σέλινο θα την φτιάχνεις ξανά και ξανά όλο το φθινόπωρο

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Αυτήν τη σαλάτα με αχλάδι και σέλινο θα την φτιάχνεις ξανά και ξανά όλο το φθινόπωρο

Ξέχνα τα μήλα για λίγο

Μπορεί το γνωστό γνωμικό να λέει «ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα», όμως και τα αχλάδια έχουν την δική τους χάρη στη διατροφή μας, ειδικά τώρα το φθινόπωρο. Γι’ αυτό κι εμείς σου λέμε να αφήσει λίγο πίσω σου τα μήλα (κόκκινα και πράσινα) και να επικεντρωθείς στα αχλάδια και στην υπέροχη σαλάτα που σου προτείνουμε να φτιάξεις ακόμη και σήμερα.

Η παρακάτω σαλάτα με αχλάδι, σέλινο και φουντούκια θα σου κλέψει την καρδιά και αν σου αρέσουν οι ιδιαίτερες γεύσεις θα δεις πως θα κολλήσεις μαζί της και θα την φτιάχνεις ξανά και ξανά αυτό το φθινόπωρο.

Να τι θα χρειαστείς για να τη φτιάξεις:
8 κοτσάνια σέλινο πολύ λεπτά κομμένο
1 ρίζα μάραθου πολύ λεπτά κομμένη επίσης
1-2 αχλάδια σε φέτες ή ψιλοκομμένα
1 συσκευασία φουντούκια
μισό φλιτζάνι παρμεζάνα
μισό φλιτζάνι λευκή σταφίδα
ψιλοκομμένο εστραγκόν και μάραθο για το γαρνίρισμα

Για την σάλτσα vinaigrette-αχλάδι:
1 μεγάλο ώριμο αχλάδι χωρίς τη φλούδα και τα κουκούτσια του
μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κ.σ μηλόξιδο
1 κ.σ μέλι
μισό κουταλάκι αλάτι
¼ κ.γ τριμμένο πιπέρι
χυμό από μισό λεμόνι
1 κ.σ ψιλοκομμένο φρέσκο μάραθο

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξε όλα τα υλικά που προορίζονται για την σαλάτα και άφησε τα στην άκρη. Έπειτα σε ένα μπλέντερ ρίξε όλα τα υλικά της σάλτσας –εκτός από το ψιλοκομμένο εστραγκόν-, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μόλις είναι έτοιμο ρίξε τη σάλτσα σε ένα μικρό μπολ και πρόσθεσε μέσα και το εστραγκόν.

Στη συνέχεια ρίξε τη σάλτσα σου μέσα στη σαλάτα και γάρνιρε τη με λίγο μάραθο (το μπροστινό πράσινο κομμάτι αυτήν τη φορά) και έξτρα εστραγκόν και φουντούκια εάν το επιθυμείς. Ανακάτεψε την πριν τη σερβίρεις και απόλαυσε τη. Περιμένουμε τη γνώμη σου έτσι;

Διάβασε ακόμη: Πατάτες τηγανιτές αλλά όχι παχυντικές. Δες πώς