Κεφτεδάκια φούρνου με κόκκινη σάλτσα

2 SHARES

Ξεκάθαρα η... συνταγή της ημέρας!

Υλικά :

  • 500γρ κιμά μοσχαρίσιο 
  • 1 κολοκυθάκι μικρό 
  • 1 καρότο 
  • 1 κρεμμύδι ξερό 
  • 4 φέτες του τοστ 
  • 1 ντομάτα μικρή 
  • 1 αβγό
  • Αλάτι, πιπέρι. πάπρικα. μαϊντανό. Δυόσμο

Για την σάλτσα 

  • 1 συσκευασία σάλτσα ντομάτας 250γρ 
  • Αλάτι, πιπέρι ,
  • 1 κ.σ ζάχαρη 
  • 1κ.σ πάπρικα 
  • 1 ξυλάκι κανέλας 
  • 1 κ.γ μπαχάρι 
  • 1 κ.σ πελτέ ντομάτας 
  • 1 κύβο κότας 
  • Μισό ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο 
  • Μισό ποτήρι κρασιού νερό 
 

Κεφτεδάκια φούρνου σε αρωματική κόκκινη σάλτσα Υλικά : 500γρ κιμα μοσχαρίσιο 1κολοκυθακι μικρο 1καροτο 1κρεμμυδι ξερό 4φετες του τοστ 1ντοματα μικρή 1αυγο Αλάτι .πιπερι.παπρικα.μαιντανο.δυοσμο.(την ποσότητα την αφήνω στην επιλογή σας ) Για την σάλτσα 1συκευασια σάλτσα ντοματας 250γρ Αλάτι,πιπέρι , 1κ.σ ζάχαρη 1κ.σ παπρικα 1ξυλακι κανέλας 1κ.γ μπαχάρι 1κ.σ πελτέ ντοματας 1κυβο κότας Μισο ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο Μισο ποτήρι κρασιού νερό Εκτέλεση συνταγής Στο μιξερακι χτυπάμε το κολοκυθάκι το καρότο την ντοματα το κρεμμύδι .Τα αδειάζουμε στον κιμα και στην συνεχεια χτυπάμε και το ψωμί του τοστ χωρίς να το έχουμε βρέξει μαζί με τον μαϊντανό . Ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τον κιμα και ξεκινάμε το πλάσιμο . Αφήνουμε για λιγακι να βγούνε όλα τα αρώματα Πλάθουμε σε μικρα κεφτεδάκια και τοποθετουμε σε ένα πυρέξ που έχουμε λαδώσει Ψηνουμε στους 200βαθμους για περίπου μισή ωριτσα Σε ένα μπολ φτιάχνουμε την σάλτσα μας .Ολα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε πολύ καλά ! Όταν τα κεφτεδάκια μας είναι ψιλόετοιμα τα βγαζουμε από τον φούρνο και αδειάζουμε την σάλτσα μας Συνεχιζουμε το ψήσιμο για μισή ωριτσα ακόμα Σερβίρουμε με κριθαράκι ,τηγανίτες πατατες ,ρυζάκι ότι αρέσει στον καθένα μας Καλη επιτυχια ❤️και καλη σας όρεξη ? #mykitchen #foodporn #instaphoto #foodie #keftedakia #athensfood #cookingnetwork #lifokitchen #ellada #greekfood #olivemagazine #yummy #taste#gastrogreek

A post shared by nikis_food? (@nikis_food) on

Εκτέλεση συνταγής 

  1. Στο μιξεράκι χτυπάμε το κολοκυθάκι, το καρότο, την ντομάτα και το κρεμμύδι .Τα αδειάζουμε στον κιμά και στη συνέχεια χτυπάμε και το ψωμί του τοστ χωρίς να το έχουμε βρέξει μαζί με τον μαϊντανό.
  2. Ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τον κιμά και ξεκινάμε το πλάσιμο .
  3. Αφήνουμε για λιγάκι το μείγμα να «ηρεμήσει» ώστε να βγούνε όλα τα αρώματα 
  4. Πλάθουμε σε μικρά καφεδάκια και τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε λαδώσει 
  5. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ωρίτσα. 
  6. Σε ένα μπολ φτιάχνουμε τη σάλτσα μας . Ρίχνουμε δηλαδή όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν!
  7. Όταν τα κεφτεδάκια μας είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τον φούρνο και αδειάζουμε τη σάλτσα μας 
  8. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για μισή ωρίτσα ακόμα 
  9. Σερβίρουμε με κριθαράκι ,τηγανίτες πατάτες ή ρύζι.
COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies