Ψητά μπαρμπούνια με αντζούγιες και μπέικον

Ψητά μπαρμπούνια με αντζούγιες και μπέικον

Τα ψαριά που βρίσκονται άφθονα στις ελληνικές θάλασσες μπορούν να σερβιριστούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους αν θέλετε να πρωτοτυπήσετε. Δοκιμάστε τη συνταγή αυτή με μπέικον και αντζούγιες που μπορεί να ανεβάσει τη γεύση των μπαρμπουνιών σε άλλα επίπεδα γευστικής ηδονής.

Υλικά
4 μπαρμπούνια
Ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Θυμάρι
2 λεμόνια
8 φέτες ωμό μπέικον
4 φιλεταρισμένες και στραγγισμένες αντζούγιες

Εκτέλεση
1. Καθαρίστε προσεκτικά τα μπαρμπούνια και αφαιρέστε λέπια και εντόσθια.
2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου αφήνοντας μέσα το λεπτό ταψί σας.
3. Αλείψτε τα μπαρμπούνια με λάδι και αλατοπιπερώστε μέσα και έξω.
4. Κόψτε σε λεπτές φέτες τα λεμόνια σας.
5. Γεμίστε τα μπαρμπούνια με θυμάρι και φέτες λεμονιού
6. Βγάλτε το ταψί που καίει από φούρνο και αφήστε τα μπαρμπούνια για ένα λεπτό από την κάθε πλευρά τους πάνω το καυτό μέταλλο.
7. Τυλίξτε τις φέτες του μπέικον και τις αντζούγιες γύρω από τα μπαρμπούνια και τοποθετήστε τα όλα μαζί σε ένα βαθύ ταψί.
8. Περιχύστε με θυμάρι και ελαιόλαδο και αφήστε στο φούρνο να ψηθούν για περίπου 8 λεπτά.

Μάιος! Μήνας για Smart Buying στα Carrefour!