Φτιάξε ζύμη για πίτσα με μόνο δύο υλικά μέσα σε 10’

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Φτιάξε ζύμη για πίτσα με μόνο δύο υλικά μέσα σε 10’

Ναι, φυσικά και μπορείς

Όταν ακούμε τη λέξη «πίτσα», το μόνο που σκεφτόμαστε είναι απόλαυση. Εντάξει, σκεφτόμαστε και τις θερμίδες και γι’ αυτό μερικές φορές την τρώμε και με λίγο πιο βαριά καρδιά. Πώς θα σου φαινόταν όμως αν σου λέγαμε πως μπορείς να φτιάξεις μόνη σου ζύμη για πίτσα με μόνο δύο υλικά και μέσα σε 10’; Τέλειο έτσι;

Ναι, φυσικά και δεν σου κάνουμε πλάκα, και φυσικά μπορείς να το κάνεις αυτό. Μια σπιτική πίτσα είναι πάντα πολύ πιο γευστική και νόστιμη. Άσε που μπορείς να βάλεις επάνω οποιοδήποτε υλικό θέλεις και να την κάνεις και διαιτητική αν χρειαστεί. Ξέρουμε πως ανυπομονείς, γι’ αυτό και περνάμε ευθύς αμέσως στο μεγάλο αυτό μυστικό.

Τα δύο υλικά που θα χρειαστείς είναι αλεύρι και γιαούρτι. Βεβαιώσου ωστόσο πως το αλεύρι σου είναι αυτό που φουσκώνει μόνο του, διαφορετικά η ζύμη σου δεν θα φουσκώσει και θα είναι πολύ πυκνή και flat. Και δεν το θέλουμε σε καμία περίπτωση αυτό.

Δες και αυτό: Φτιάξε ζύμη πίτσας με 52 θερμίδες μόνο!

Υλικά που θα χρειαστείς:

1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλιτζάνι γιαούρτι με 0% λιπαρά

Εκτέλεση:

Προθέρμανε τον φούρνο σου στους 200 βαθμούς κελσίου. Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το γιαούρτι, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να δημιουργήσεις μία μπάλα ζύμης. Σε μια καθαρή επίπεδη επιφάνεια ρίξε λίγο αλεύρι και ζύμωσε τη μπάλα ζύμης, έτσι ώστε να γίνει πιο σταθερή και έπειτα με τον πλάστη σου άνοιξε τη, φτιάχνοντας το επιθυμητό σχήμα.

Βάλε τη ζύμη σου σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολλα και με τα υλικά που επιθυμείς. Ψήσε για 20-30 λεπτά ανάλογα με το πόσο τραγανή θες να είναι η ζύμη και τα υλικά σου.

Διάβασε ακόμη: 2 συνταγές για pizza χωρίς να χρειαστεί να φτιάξεις ζύμη ή να πάρεις έτοιμη!