Αποτοξίνωση πριν από τις γιορτές; Φτιάξε αυτό το smoothie με λαχανικά

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Αποτοξίνωση πριν από τις γιορτές; Φτιάξε αυτό το smoothie με λαχανικά

Θα σου χρειαστεί

Μια αποτοξίνωση λίγο πριν το εορταστικό τραπέζι πάντα μας χρειάζεται μιας και αναμένεται να επικρατήσει ένας μικρός χαμός με όλα αυτά τα φαγητά που θα συγκεντρωθούν στο τραπέζι. Κακά τα ψέματα, στο μαμαδίστικο φαγητό δεν μπορεί να αντισταθεί καμία, οπότε κάνε λίγη αποτοξίνωση τώρα που μπορείς.

Η λύση, εκτός από το να τρως υγιεινά φαγητά και όχι συνεχώς απ’ έξω, είναι να φτιάξεις ένα detox smoothie με υλικά της αρεσκείας σου. Εμείς ωστόσο σου προτείνουμε να δοκιμάσεις ένα smoothie με πράσινα λαχανικά. Σίγουρα όταν το διαβάζεις δεν ακούγεται ωραίο, αξίζει όμως να το δοκιμάσεις.

Θα χρειαστείς:
¾ φλιτζανιού νερό
1 μπανάνα
1/3 φλιτζανιού φρέσκο ή κατεψυγμένο ανανά
1 χούφτα σπανάκι
½ κ.γ σκόνη matcha
¼ κ.γ σκόνη χλωρέλλα
πάγο



Η συνέχεια γνωστή, βάζεις όλα τα υλικά στο μπλέντερ και ανακατεύεις για 30 περίπου δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τι κάνει, όμως, το κάθε ένα από αυτά τα υλικά;

Η χλωρέλλα βοηθά στο να απομακρυνθούν τα βαρέα μέταλλα από το σώμα σου. Η σκόνη matcha, είναι σκόνη πράσινου τσαγιού, άφθονη σε αντιοξειδωτικά, που είναι πολύ σημαντικά για μια σωστή αποτοξίνωση. Το σπανάκι είναι πλούσιο σε μέταλλα και είναι μεγάλη πηγή φυτοθρεπτικών και αντιοξειδωτικών. Ο ανανάς είναι μια μεγάλη πηγή βρομελίνης, ένα ένζυμο που βοηθά στη μείωση της φλεγμονής και στην προώθηση της υγιούς πέψης.

Δες και αυτό: Ποιο cheesecake; To carrot cake είναι το γλυκό που πρέπει να φτιάξεις άμεσα