Οι σαλάτες που θα στολίσουν το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Οι σαλάτες που θα στολίσουν το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Μην ξεχνάς ότι το γιορτινό τραπέζι θέλει έμπνευση και φαντασία.

Οι γιορτές πλησιάζουν και εσύ ανυπομονείς να μοιραστείς όμορφες στιγμές και γεύματα με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Τα χριστουγεννιάτικα τραπέζια άλλωστε είναι η καλύτερη αφορμή για να περάσεις χρόνο με φίλους και συγγενείς και να απολαύσεις ξεχωριστά γεύματα. Και επειδή, στο δικό σου τραπέζι θέλεις τα πάντα να είναι στην εντέλεια, είναι σημαντικό να σχεδιάσεις εγκαίρως το γιορτινό μενού. Πώς θα τους κρατήσεις όλους ευχαριστημένους;

Φυσικά, οι κλασικές συνταγές και η γαλοπούλα δεν θα λείπουν. Όμως φρόντισε να κάνεις την διαφορά με δροσερές σαλάτες που θα συνοδεύσουν τα κυρίως πιάτα. Γιατί μην ξεχνάς ότι το γιορτινό τραπέζι θέλει έμπνευση και φαντασία. Δοκίμασε νέες προτάσεις, που θα κάνουν κάθε γεύμα πιο απολαυστικό!

777

Αναζητάς έμπνευση; Κάναμε την έρευνά μας και ανακαλύψαμε τις πιο γευστικές «πράσινες» συνταγές από γνωστούς σεφ και bloggers! Το καλύτερο; Μπορείς να τις ετοιμάσεις εύκολα και γρήγορα και να δημιουργήσεις έτσι πολλές εναλλακτικές προτάσεις που θα ικανοποιήσουν κάθε σου καλεσμένο.

Και αν η προετοιμασία σε προβληματίζει και σκέφτεσαι ότι θέλει πολύ χρόνο για να πλένεις τα λαχανικά, υπάρχουν πάντα οι ολόφρεσκες σαλάτες ΦΡΕΣΚΟΥΛΗΣ, που είναι έτοιμες για σερβίρισμα. Απλώς επιλέγεις τη βάση που προτιμάς, προσθέτεις τα συστατικά που θέλεις και είσαι έτοιμη να εντυπωσιάσεις, εύκολα!

Για ρόδινες γιορτές, βάλε ρόδι!

Το ρόδι θεωρείται παραδοσιακά το φρούτο που φέρνει καλή τύχη και αφθονία αγαθών στο σπίτι. Εκτός αυτού, είναι πολύ γευστικό κι έχει υπέροχο χρώμα. Για αυτό, και πρωταγωνιστεί σε αρκετές σαλάτες αυτήν την περίοδο. Μη διστάσεις να το χρησιμοποιήσεις για να δώσεις γεύση και χρώμα. Και φυσικά, κράτησε ένα για να το σπάσεις την Πρωτοχρονιά και να εξασφαλίσεις αφθονία και ευημερία όλη τη χρονιά!

Εμείς σου προτείνουμε να δοκιμάσεις την εμπνευσμένη συνταγή για γιορτινή σαλάτα baby leaves με ρόδι που προτείνει ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου. Πρόκειται για μία ιδιαίτερη και πολύ γιορτινή επιλογή που θα κερδίσει τις εντυπώσεις, και θα εκπλήξει ευχάριστα τους καλεσμένους σου, καθώς περιέχει ακόμα κάστανα, cottage cheese και μία μοναδική dressing βαλσάμικου.

Δες τη συνταγή εδώ

11111

Εναλλακτικά, μπορείς να ετοιμάσεις τη σαλάτα με μαρούλια ανθότυρο και ρόδι που προτείνει η food blogger του funkycook.gr, Εύα Μονοχάρη. Το mix από τρία μαρούλια είναι η τέλεια βάση για να προσφέρεις ποικιλία γεύσεων, ενώ σε συνδυασμό με το ρόδι, τα «τρουφάκια» τυριού με ανθότυρο, τα ξερά φρούτα και τα παξιμάδια από χαρούπι δημιουργούν ένα πρωτότυπο και απολαυστικό πιάτο.

Δες τη συνταγή εδώ

3333

Και αν αγαπάς τα φρούτα που θα χαρίσουν μία γλυκιά και ευχάριστη γεύση στη σαλάτα σου, τότε η αγαπημένη Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σου έχει τη λύση: Εκτός από ρόδι επιλέγει να εμπλουτίσει τη συνταγή της με μανταρίνι! Μας προτείνει, λοιπόν, να ετοιμάσουμε μία ανατρεπτική εκδοχή της αγαπημένης μας σαλάτας καπριτσιόζα, δημιουργώντας ένα ντρέσινγκ με μανταρίνι, που μας παρασύρει σε ένα μοναδικό ταξίδι γεύσεων και αρωμάτων.

Δες τη συνταγή εδώ

9999

Εναλλακτικά η Αργυρώ προτείνει μία σαλάτα με χειμωνιάτικα αρώματα, την αρχοντική σαλάτα, με μήλο, καραμελωμένα καρύδια και τραγανό μπέικον… θα γίνει σίγουρα μία από τις αγαπημένες σου επιλογές, όχι μόνο την περίοδο των γιορτών!

Δες τη συνταγή εδώ

77776666

Πρωτότυπες λύσεις για τολμηρές!

Αν πάλι δεν είσαι φαν του μαρουλιού και προτιμάς το λάχανο και το καρότο ως βάση, τότε μπορείς να δοκιμάσεις τη σαλάτα Coleslaw με ταχίνι και γιαούρτι που προτείνει η Βίκυ Κουμάντου. Θα χρειαστείς ελάχιστα λεπτά και ελάχιστα υλικά για να την προετοιμάσεις, ενώ το αποτέλεσμα θα σε ενθουσιάσει! Φυσικά, και δεν χρειάζεται να πλένεις, να καθαρίζεις και να ψιλοκόβεις το λάχανο και το καρότο, γιατί ο Φρεσκούλης έχει τη λύση!

Δες τη συνταγή εδώ

5555

Μία εξίσου γρήγορη και ιδιαίτερη λύση είναι η σαλάτα του Δημήτρη Σκαρμούτσου, με άγρια ρόκα, σπαράγγια και κατσικίσιο τυρί! Πρόκειται για μία διαφορετική πρόταση, που σου δίνει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσεις υλικά που δεν διαλέγεις συχνά. Τα σπαράγγια είναι τέλεια επιλογή για ξεχωριστές περιστάσεις όπως τα γιορτινά τραπέζια που θα ετοιμάσεις, για αυτό μη διστάσεις να τα επιλέξεις!

Δες τη συνταγή εδώ

qqq copy

Τέλος, αν στο τραπέζι σου έχεις καλεσμένους που αγαπούν τα θαλασσινά, ακολούθησε τις οδηγίες της food blogger Εύας Μονοχάρη, η οποία χρησιμοποιεί καπνιστή πέστροφα, ξινόμηλο και μυρωδικά και καταφέρνει να δημιουργήσει μία ανάλαφρη και δροσερή σαλάτα με ολόφρεσκα λαχανικά. Μπορείς πάντα να φτιάξεις την εν λόγω σαλάτα με κάποιο άλλο φιλέτο ψαριού ή γαρίδες!

Δες τη συνταγή εδώ

vvv

Φέτος, ξεπέρασε τον εαυτό σου, χωρίς καν να κουραστείς. Ετοίμασε μία από τις παραπάνω σαλάτες με φρέσκα υλικά για εγγυημένο αποτέλεσμα!