Τραγανιστά τυροπιτάκια

Τραγανιστά τυροπιτάκια

Η περιγραφή είναι περιττή για αυτή τη συνταγή, που έχει σώσει πολύ κόσμο από ξαφνικές πείνες και λιγούρες. Θα σας πούμε μόνο πως γίνεται μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, χωρίς να χρησιμοποιήσετε έτοιμο φύλλο και θα μπει στο ράφι με τις αγαπημένες σας συνταγές για ώρες ανάγκης.

Υλικά

Για τη ζύμη:
200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
200γρ. μαργαρίνη
¼ μπολ ελαιόλαδο
1 μπέικιν πάουντερ
500γρ. αλεύρι
αλάτι

Για τη γέμιση:
300γρ. φέτα τριμμένη (ή κάποιο άλλο τυρί, αν επιθυμείτε)
1 αυγό

Εκτέλεση
1.Ανακατεύετε όλα τα υλικά καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή ζύμη που να μην κολλάει.
2.Ανακατεύετε το τυρί με το αυγό.
3.Παίρνετε ένα κομμάτι ζύμης, βάζετε λίγη γέμιση, το διπλώνετε στο σχήμα του μισοφέγγαρου και πατάτε τις άκρες με ένα πιρούνι.
4.Αλείφετε τα τυροπιτάκια με ένα αυγό χτυπημένο με λίγο νερό και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για περίπου 40 λεπτά.