Skinny-dipping! Το πιο τέλειο κρεμώδες dip για να τσιμπάς με τα κράκερς σου

4 SHARES

Βρήκαμε για εσένα την πιο Light συνταγή για sauce.

Θα ήθελες να μπορείς να απολαμβάνεις ένα κρεμώδες dip χωρίς τύψεις αλλά με πολλά θρεπτικά συστατικά; ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ! Μετά από πολλούς πειραματισμούς, βρήκα την πιο γευστική χειμωνιάτικη συνταγή που θα λατρέψεις! Ιδανικό για δείπνα ή για κάτι εύκολο, σε περίπτωση που είσαι στον δρόμο. Με κρακεράκια ή sticks λαχανικών, έχεις το τέλειο γεύμα!

Συστατικά:

  • 1 γλυκοπατάτα, αποφλοιωμένη και κομμένη σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι κάσιους
  • ¼ φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 λεμόνια, (το χυμό τους)
  • ¼ φλιτζάνι ταχίνι
  • 1-2 κουταλιές νιφάδες τσίλι, για extra γεύση
  • ½ φλιτζάνι φύλλα κόλιανδρου ή μαϊντανού
  • ½ κουταλιά του γλυκού αλάτι και πιπέρι

Μέθοδος:

  • Αφού προθερμάνεις το φούρνο στους 180 ° C, κάλυψε ένα ταψί με κόλλα ψησίματος.
  • Τοποθέτησε τους κύβους γλυκοπατάτας στο ταψί. Άλλοιψε με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ρίξε λίγο αλάτι.
  • Άφησέ τις να ψηθούν στον φούρνο.
  • Αφού περάσου 35 λεπτά, προσθέτεις στο ταψί τα κάσιους.
  • Επέστρεψε το ταψί στο φούρνο για 5 λεπτά, ή μέχρι η γλυκοπατάτα να είναι ψημένη και τα κάσιους να έχουν πάρει ένα χρυσό χρώμα.
  • Βάζεις τη γλυκοπατάτα και τα κάσιους σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μαζί με το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, το ταχίνι, τις νιφάδες τσίλι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  • Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι.
  • Τέλος, πρόσθεσε το μαϊντανό ή το κόλιανδρο.

(Φυλάσσεται σε αεροστεγές δοχείο ή βάζο στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.)

Θέλω photos στα social με τις δημιουργίες σας!

Xxx Mαλού

Μαλού Λαρσινού

Wellness & Lifestyle Coach

Instagram: @maloularsinou

www.iamawesomeblog.com

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies