Τάκος με ψητές γαρίδες Κοντοβερός και σάλτσα αβοκάντο

136 SHARES

Ο αγαπημένος μας σεφ Γιώργος Τσούλης "ζωγραφίζει" για ακόμα μία φορά και μας ετοιμάζει μία ιδιαίτερη και πολύ νόστιμη συνταγή, ειδικά για εμάς, τους λάτρεις των θαλασσινών!

Μερίδες: 4-6

Χρόνος Εκτέλεσης: 15 λεπτά

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Αναμονή: 30 λεπτά

Ευκολία: Εύκολη

#tsoulotip: Το τηγάνι πρέπει να καίει πάρα πολύ καλά πριν ρίξουμε τις γαρίδες για να μη βράσουν.

Υλικά:

Για τις γαρίδες:

Για τη σάλτσα αβοκάντο:

  • 2 Ώριμα αβοκάντο, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κυβάκια
  • 3 ντοματίνια, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • ¼ κ.γ. κύμινο, τριμμένο
  • Χυμό από μισό lime
  • 2 κ.σ. γιαούρτι, στραγγιστό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

  • Τάκος
  • Κινέζικο λάχανο
  • Ψιλοκομμένος κόλιανδρος

Εκτέλεση

  1. Εκτέλεση για τις γαρίδες: Τρίβουμε το σκόρδο και το  τζίντζερ μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια στύβουμε το lime, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.

  2. Ρίχνουμε μέσα στο μπολ της γαρίδες Κοντοβερός και φορώντας γάντια μίας χρήσης, ανακατεύουμε καλά τις γαρίδες με τα υπόλοιπα υλικά ώστε να πάει η μαρινάδα παντού. Αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο σκεπασμένο για 30 λεπτά.

  3. Έπειτα βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και έπειτα τις γαρίδες. Προσέχουμε όταν αδειάζουμε τις γαρίδες μέσα στο τηγάνι να μη ρίξουμε τα υγρά τους.

  4. Σοτάρουμε τις γαρίδες για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

  5. Μόλις είναι έτοιμες, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Μεταφέρουμε τις γαρίδες σε ένα πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη.

  6. Εκτέλεση για τη σάλτσα αβοκάντο: Βάζουμε στο mutli το αβοκάντο, το γιαούρτι, το χυμό lime, το κύμινο, αλατοπιπερώνουμε και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μία λεία πάστα.

  7. Στη συνέχεια αδειάζουμε την πάστα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τον κόλιανδρο, τα ντοματίνια και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα αβοκάντο.

  8. Σύνθεση πιάτου: Παίρνουμε ένα κομμάτι τάκος, τοποθετούμε με ένα κουτάλι στην επιφάνεια του λίγο σάλτσα αβοκάντο και στη συνέχεια λίγο κινέζικο λάχανο.

  9. Έπειτα τοποθετούμε όσες γαρίδες Κοντοβερός επιθυμούμε και σερβίρουμε με κόλιανδρο.

  10. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα τεμάχια των τάκος και των γαρίδων Κοντροβερός.
  • Τάκος με ψητές γαρίδες Κοντοβερός και σάλτσα αβοκάντο
COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies