4 μυστικά για τα πιο τέλεια πασχαλινά κουλούρια

Πατούλια Κατερίνα
4 μυστικά για τα πιο τέλεια πασχαλινά κουλούρια

Συγκεντρώσαμε τα καλύτερα μυστικά για τέλεια πασχαλινά κουλούρια

Κυριακή των Βαΐων σήμερα και οι περισσότερες οικογένειες ετοιμάζουν τα κουλούρια της Λαμπρής. Συνταγές θα βρεις πολλές αλλά τα μυστικά για να σου πετύχουν τα κουλούρια είναι λίγα και πολύ συγκεκριμένα.

Μην ξεχάσεις την μαγειρική αμμωνία: Κάνει τα κουλούρια να μυρίζουν περίτεχνα μεν την ώρα του ψησίματος αλλά μέχρι να ψηθούν τα κουλουράκια δεν θα μυρίζει τίποτα απολύτως.

Βγάλε τα κουλούρια από το φούρνο άμεσα και αφαίρεσέ τα κι από το καυτό ταψί για να μην γίνουν σκληρά σαν παξιμάδια ή κριτσίνια. Θέλουμε αυτή την υγρασία που θα τα κάνει μαλακά.

Άλειψε τα κουλούρια με ασπράδι αυγού για να έχουν αυτό το τέλειο ροδαλό χρώμα. Μην λυπηθείς το ασπράδι.

Μην φοβάσαι την ζύμη που κολλάει. Την θέλουμε κολλώδη αλλά όχι να είναι υδαρής. Για να πλάσεις τα κουλούρια λάδωσε καλά τα χέρια σου. Έτσι θα έχουν απίθανο σχήμα.

Διάβασε ακόμα: Καφέ vs Άσπρα Αυγά: Ποια είναι πιο υγιεινά και ποια να βάψεις το Πάσχα