Ριζότο με μανιτάρια και τυρί Philadelphia

Ριζότο με μανιτάρια και τυρί Philadelphia

Το τυρί Philadelphia έχει γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι των περισσότερων ελληνικών νοικοκυριών. Το ρύζι και τα μανιτάρια βρίσκονταν πάντα εκεί, ούτως ή άλλως. Γιατί να μην τα ανακατέψουμε λοιπόν; Από τα πιο απλά, γρήγορα και νόστιμα πιάτα που μπορείτε να φτιάξετε μετά από μια κουραστική μέρα.

Υλικά
200 γρ. μανιτάρια (φρέσκα ή κονσέρβας)
40 γρ. βούτυρο
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
300 γρ. ρύζι
250 ml. λευκό κρασί
200 γρ. Philadelphia (κανονικό ή light)

Eκτέλεση
1. Ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με τα μανιτάρια σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και τα σοτάρετε μαζί με 40 γρ. βούτυρο και 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Όταν τα μανιτάρια ψηθούν τα βγάζετε από τη φωτιά και τα βάζετε σε ένα πιάτο.
2. το τηγάνι τώρα προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τις άλλες 2 κουταλιές ελαιόλαδου και το ρύζι, και σοτάρετε για 2 λεπτά. Έπειτα προσθέτετε και το κρασί σιγά σιγά και ανακατέβετε μέχρι το ρύζι να βράσει και να έχει απορροφήσει όλα τα υγρά.
3. Δέκα λεπτά πριν το τέλος προσθέτετε το Philadelphia, αλάτι και πιπέρι (ή για πιο μυρωδάτο αποτέλεσμα, σκορδοπίπερο) και στο τέλος τα μανιτάρια. Ανακατεύετε καλά μέχρι να το ρύζι να απορροφήσει τοPhiladelphia και να χυλώσει. Σκεπάζετε την κατσαρόλα για λίγα λεπτά και έπειτα σερβίρετε.