Ετοιμάζεις πάρτι με αφορμή στο τριήμερο; Δες πώς θα φτιάξεις μόνη σου τέλεια σνακ

Ετοιμάζεις πάρτι με αφορμή στο τριήμερο; Δες πώς θα φτιάξεις μόνη σου τέλεια σνακ

Τέλεια σνακ και αρκετά gourmet...

Πόσες φορές δεν έχουμε όλοι αναρωτηθεί τι να ετοιμάσουμε για το πάρτι που οργανώνουμε! Στο βίντεο που ακολουθεί θα βρείτε 3 προτάσεις αλλά και αναλυτικές οδηγίες ώστε να προετοιμάσετε μόνοι σας κάποια νόστιμα εύκολα και υγιεινά σνακ!

Χυμός από λάιμ και αγγούρι

Τα αγγούρια είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών Β και υδατανθράκων ενώ τα λάιμ είναι πλούσια σε βιταμίνη C. Τι πιο δροσερό και γευστικό λοιπόν από ένα χυμό με λάιμ και αγγούρι! Ξεφλουδίστε 2 αγγούρια, κόψτε και χτυπήστε τα στο μπλέντερ. Ρίξτε μισό ποτήρι νερό. Κόψτε 4 λάιμ στη μέση. Στύψτε το χυμό τους μέσα στο μπλέντερ. Χτυπήστε τα αγγούρια, τα λάιμ και το νερό μαζί. Χρειάζεστε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ και ένα σουρωτήρι. Ρίξτε μέσα εκεί το υγρό. Πιέστε τον πουρέ που έχει μέσα το σουρωτήρι με μια κουτάλα ώστε να πέσει όσο περισσότερο υγρό γίνεται στο μπολ. Βάλτε το υγρό σε μια κανάτα. Προσθέστε περίπου 1 λίτρο νερό και το αγαπημένο σας γλυκαντικό. Ανακατέψτε. Βάλτε πάγο και απολαύστε το!

TIP: Ένα έξυπνο μυστικό για να βγάλουν τα λαιμ το διπλάσιο χυμό είναι να τα βάλουμε στο microwave πριν τα στύψουμε.

Μπισκότα μήλου

Τα μήλα δεν περιέχουν καθόλου λίπος, νάτριο ή χοληστερόλη ενώ υπάρχουν 7000 διαφορετικά είδη παγκοσμίως. Γι’ αυτό, το νόστιμο και υγιεινό σνακ, χρειάζεστε καρύδια, κομματάκια σοκολάτας, φυστικοβούτυρο, κρέμα φουντουκιού, τρίμμα καρύδας και μήλα. Κόψτε τα μήλα σε λεπτές ροδέλες. Βγάλτε το κέντρο κάθε μήλου δημιουργώντας δαχτυλίδια. Πάρτε το κρεμώδες ή το τραγανό φυστικοβούτυρο αναλόγως τι έχετε επιλέξει και απλώστε το στη μια μεριά. Απλώστε την κρέμα που επιλέξατε στην άλλη μεριά. Ρίξτε καρύδι από πάνω ή οποιαδήποτε γαρνιτούρα της προτίμησής σας, κομμάτια σοκολάτας και καρύδα.

Μπρουσκέτες Φράουλας

Για το επόμενο σνακ μας θα επιλέξουμε ένα εποχικό φρούτο χαμηλό σε λιπαρά και σε θερμίδες, τη φράουλα! Χρειάζεστε ένα μπολ για να ανακατέψετε τα υλικά, κομμένες φράουλες και 1 κουτ του γλυκού ζάχαρη ή όποιο γλυκαντικό θέλετε. Ανακατέψτε όλα τα υλικά. Κόψτε μια γαλλική μπαγκέτα σε λεπτές ροδέλες. Πάρτε περίπου 115 γρ. κατσικίσιο τυρί και απλώστε το στα κομμάτια της μπαγκέτας. Βάλτε μερικές φράουλες από πάνω και ρίξτε λίγο λάδι ελιάς που είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Ρίξτε 2 κουταλιές βαλσάμικο ξύδι. Γαρνίρετε από πάνω με ¼ φλυτζάνι τριμμένο βασιλικό! Ρίξτε όσο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι θέλετε.

TIP: Το φρέσκο κατσικίσιο τυρί έχει περίπου το μισό λίπος από το τυρί κρέμα του εμπορίου.

Καλή απόλαυση!