Λαχταριστό ριζότο με γαρίδες

5 SHARES

#tsoulotip: Πάντα το βούτυρο και τη παρμεζάνα τα βάζουμε εκτός φωτιάς για να μη μας βγάλουν τα λάδια τους. Το βούτυρο μας προσφέρει μια πιο κρεμώδης υφή.

 

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για το ριζότο:

250 γρ. ρύζι για ριζότο

3 κ.σ. ελαιόλαδο

½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

5 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα

80 ml. λευκό κρασί

800 ml. ζωμό γαρίδας

1 πρέζα σαφράν σε σκόνη (προαιρετικά)

80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

1 κ.σ. βούτυρο

Αλάτι

Πιπέρι

250 γρ. γαρίδες καθαρισμένες (τα κελύφη τα κρατάμε)

Υλικά για το ζωμό γαρίδας:

160 γρ. κελύφη γαρίδας

 2 κ.σ. ελαιόλαδο

½ φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες

½ μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

1 καρότο, κομμένο σε λεπτές φέτες

1 κ.γ. πελτές ντομάτας

50 ml. κονιάκ

1 lt. ζεστό νερό

Ξύσμα λεμονιού για το σερβίρισμα

Διάβασε τη συνέχεια στο giorgotsoulis.com

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ