Τρεις φθινοπωρινές σαλάτες για να κάνεις αποτοξίνωση μετά τις διακοπές

Τρεις φθινοπωρινές σαλάτες για να κάνεις αποτοξίνωση μετά τις διακοπές
Χορταστικές και νόστιμες επιλογές που θα ισορροπήσουν τον οργανισμό μας από τις γαστρονομικές… ατασθαλίες του καλοκαιριού!  

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως αν μας ζητούσαν να επιλέξουμε ανάμεσα σε ένα κομμάτι πίτσα και μία σαλάτα, οι περισσότερες από εμάς θα διάλεγαν με «κλειστά» μάτια την πρώτη επιλογή. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε μία «πλούσια» σε θρεπτική αξία σαλάτα, η οποία δεν θα έχει τίποτα να ζηλέψει σε γεύση και απόλαυση ακόμη και από ένα λαχταριστό κομμάτι πίτσα. Ειδικά έπειτα από το γαστρονομικό… ξεσάλωμα των διακοπών, τροφές όπως τα λαχανικά που αποτελούν αστείρευτες «πηγές» αντιοξειδωτικών στοιχείων και βιταμινών, είναι το λιγότερο απαραίτητες για να επανέλθει ο οργανισμός μας στα κανονικά του επίπεδα και γιατί όχι, να χάσουμε και λίγο από το ανεπιθύμητο βάρος.

Αν θέλεις, λοιπόν, να πραγματοποιήσεις ένα σύντομο διατροφικό «διάλειμμα», παρακάτω έχουμε καταγράψει για σένα τρεις πρωτότυπες ιδέες για χορταστικές, φθινοπωρινές σαλάτες, οι οποίες όχι μόνο είναι εξαιρετικά χορταστικές αλλά και πεντανόστιμες! Σε κάθε περίπτωση, μην διστάσεις να τις εμπλουτίσεις με λίγη επιπλέον… φαντασία, κάνοντας τις δικές σου γευστικές μετατροπές και το γεύμα σου ακόμη πιο απολαυστικό!

Περισσότερα στο epithimies.gr