Ελαφριά μους με πορτοκάλι

Ελαφριά μους με πορτοκάλι

Απολαύστε αυτήν την υπέροχη μους με πορτοκάλι ένα ζεστό απόγευμα στη βεράντα, και όλα θα γίνουν αμέσως ένα τσικ πιο όμορφα.

Υλικά (για 4 άτομα)
3 αυγά
1/2κ. ζάχαρη άχνη
1φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1κ.σ. κορν φλάουρ
1λάιμ, το ξύσμα
1κ.σ. λικέρ πορτοκάλι

Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τους κρόκους των αβγών με το 1/4 φλ. της ζάχαρης και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες.
2. Προσθέτουμε μέσα το κορν φλάουρ και το ξύσμα από το λάιμ και ανακατεύουμε. Σταδιακά προσθέτουμε το χυμό του πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά.
3. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία αντικολλητική κατσαρόλα. Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε το περιεχόμενο συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα και περιμένουμε να φουσκώσει.
4. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το λικέρ και το αφήνουμε να κρυώσει, ανακατεύοντας το κατά διαστήματα.
5. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα ασπράδια των αβγών με το την υπόλοιπη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
6. Ρίχνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα και ανακατεύουμε.
7. Μοιράζουμε σε 4 μπολ και τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.