Συκωτάκια τηγανιτά με αρωματικό ρύζι

Συκωτάκια τηγανιτά με αρωματικό ρύζι

Απλό, γρήγορο και πεντανόστιμο φαγητό. Αν τα συκωτάκια ψηθούν καλά, αναδεικνύουν σωστά την γεύση τους και μπορούν να τα φάνε ακόμα και οι πιο απαιτητικοί στην κουζίνα. Συνοδεύστε το κρέας σας με αρωματικό ρύζι της αρεσκείας σας όπως basmati ή ρύζι με κρόκο Κοζάνης.

Υλικά
1 κιλό συκώτι
1 κούπα ξύδι
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
500γρ. αρωματικό ρύζι

Εκτέλεση
1. Ετοιμάστε το ρύζι όπως αναγράφετε στις οδηγίες στο πίσω μέρος του πακέτου.
2. Κόβετε το συκώτι σε μικρά κομμάτια και το πλένετε καλά. Βάζετε το λάδι σε μία κατσαρόλα να κάψει. Σε μία πιατέλα βάζετε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Βουτάτε τα συκωτάκια στο μείγμα με το αλεύρι και στη συνέχεια να βάζετε στο λάδι.
3. Τα ψήνετε καλά και τα αφαιρείτε. Σερβίρετε τα συκωτάκια με το ρύζι. Βάζετε το ξύδι στο λάδι που τηγανίσατε τα συκωτάκια, ανακατεύετε και περιχύνετε με το μείγμα τα συκωτάκια και το ρύζι.