Τα λάθη που κάνεις και καταλήγεις να τρως λασπωμένα ζυμαρικά

Πατούλια Κατερίνα
Τα λάθη που κάνεις και καταλήγεις να τρως λασπωμένα ζυμαρικά

Αν θες ζυμαρικά al dente απόφυγε αυτά τα λάθη

Αl dente ή αλλιώς όπως πρέπει στα δόντια! Τα ζυμαρικά δηλαδή που έχουν μαγειρευτεί ακριβώς όπως πρέπει, ούτε περισσότερο αλλά ούτε και λιγότερο, ζυμαρικά που δεν έχεις καταφέρει ακόμα να πετύχεις.

Κι αν νομίζεις πως το να βράσεις σωστά τα ζυμαρικά είναι εύκολη υπόθεση που περιλαμβάνει μόνο νερό και μια κατσαρόλα, κάνεις λάθος.

Μήπως όμως κάνεις αυτά τα λάθη;

Βράζεις τα ζυμαρικά σε μικρό σκεύος:

Κι όμως για να βράσουν σωστά, τα ζυμαρικά χρειάζονται μεγάλη και ευρύχωρη κατσαρόλα. Αν σκεφτείς πως χρειάζεσαι έξι μέρη νερού για κάθε ένα μέρος ζυμαρικών, καταλαβαίνεις πως για ένα ολόκληρο πακέτο μακαρόνια, θες την πιο μεγάλη κατσαρόλα που διαθέτεις.

Το νερό δεν βράζει όσο πρέπει:

Υπάρχει εκείνη η στιγμή που πεινάς πολύ και δεν περιμένεις το νερό να βράσει για να ρίξεις τα ζυμαρικά. Κι όμως το λάθος αυτό θα σου κοστίσει σε γεύση και αν προσπαθήσεις να βράσεις λιγότερο νερό, θα καταλήξεις με ζυμαρικά λασπωμένα. Βάλε στο βραστήρα νερό, άστο να βράσει, άστο να βράσει και στην κατσαρόλα και βοήθησε τον βρασμό ακόμα περισσότερο με μια πρέζα αλάτι.



Πρόσεξε όμως, άλλο βοηθάω το νερό να βράσει άλλο αλατίζω το νερό.

Τα ζυμαρικά θέλουν καλό αλάτισμα από το νερό και πρέπει να υπολογίσεις περίπου 2 κουταλιές της σούπας για κάθε έξι μέρη νερού.

Ο χρόνος βρασμού: Ακολούθησε τις συμβουλές πάνω στο πακέτο ζυμαρικών και περίπου δύο λεπτά πριν την προτεινόμενη ώρα, τσέκαρε τα ζυμαρικά για να δεις αν έβρασαν. Και μην ξεχνάς να ανακατεύεις τα ζυμαρικά ανά δύο λεπτά όσο βράζουν για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

Τα extra μυστικά: