Καλόγερος Νάξου, από τον Γιώργο Τσούλη

8 SHARES

Κλασική ναξιώτικη συνταγή που θα λατρέψετε σίγουρα.

ΥΛΙΚΑ

Για το μοσχάρι: 

1 kg μοσχάρι ελιά, κομμένο σε κύβους

1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

6-7 κ.σ. ελαιόλαδο

½ κ.σ. πελτέ

1 ξυλάκι κανέλας

½ κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο

3 φύλλα δάφνης

1 κύβο ζωμό βοδινού

400 γρ. ντομάτα κονκασέ

180 ml κόκκινο κρασί

1 lt νερό

Αλάτι

Πιπέρι

Για τις μελιτζάνες:

4 μελιτζάνες, κομμένες σε κάθετες φέτες πάχους περίπου μισού χιλιοστού

350 γρ. γραβιέρα Νάξου, τριμμένη

200 γρ. σιμιγδάλι

200 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

Αλάτι

Πιπέρι

Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Διάβασε τη συνέχεια στο giorgostsoulis.com

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ