Καλόγερος Νάξου, από τον Γιώργο Τσούλη

Καλόγερος Νάξου, από τον Γιώργο Τσούλη

Κλασική ναξιώτικη συνταγή που θα λατρέψετε σίγουρα.

ΥΛΙΚΑ

Για το μοσχάρι:

1 kg μοσχάρι ελιά, κομμένο σε κύβους

1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

6-7 κ.σ. ελαιόλαδο

½ κ.σ. πελτέ

1 ξυλάκι κανέλας

½ κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο

3 φύλλα δάφνης

1 κύβο ζωμό βοδινού

400 γρ. ντομάτα κονκασέ

180 ml κόκκινο κρασί

1 lt νερό

Αλάτι

Πιπέρι

Για τις μελιτζάνες:

4 μελιτζάνες, κομμένες σε κάθετες φέτες πάχους περίπου μισού χιλιοστού

350 γρ. γραβιέρα Νάξου, τριμμένη

200 γρ. σιμιγδάλι

200 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

Αλάτι

Πιπέρι

Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Διάβασε τη συνέχεια στο giorgostsoulis.com