Τα μυστικά της γιαγιάς για να φτιάξεις τα πιο αφράτα και νόστιμα κεφτεδάκια

Πατούλια Κατερίνα
Τα μυστικά της γιαγιάς για να φτιάξεις τα πιο αφράτα και νόστιμα κεφτεδάκια

Κεφτεδάκια σούπερ αφράτα

 

Δεν υπάρχει τίποτα πιο λαχταριστό από τα κεφτεδάκια της γιαγιάς. Φρέσκα από το τηγάνι ή τον φούρνο όπως τα έφτιαχνε η δική μου που δεν αγαπούσε την λαδίλα, τα κεφτεδάκια μπορούν να σου φτιάξουν τη μέρα και τον μήνα και μην σου πω και τον χρόνο.

Πώς όμως τα φτιάχνουν οι γιαγιάδες και είναι πάντα αφράτα και λαχταριστά. Ποιο είναι αυτό το κρυφό μυστικό; Δεν είναι ένα, είναι περισσότερα και θα τα δεις παρακάτω.



  1. Πρώτα πρώτα έχει υπόψη πως τα υλικά πρέπει να είναι όλα κρύα, ακόμα και το μπολ στο οποίο θα μπει ο κιμάς, η πρώτη σου ύλη.
  2. Έπειτα διάλεξε το κατάλληλο κρέας. Βοδινό, αρνίσιο και χοιρινό κιμά, σε ίση ποσότητα χρησιμοποιεί και η γιαγιά σου για τους κεφτέδες.
  3. Έπειτα, το ψωμί! Δεν θα το αντικαταστήσει ούτε η τριμμένη φρυγανιά αλλά ούτε και η βρώμη. Προτίμησε τρίμματα ψωμιού 2 ή 3 ημερών μουσκεμένα στο γάλα ή στο βουτυρόγαλα.
  4. Η ιδανική αναλογία: Η γιαγιά ξέρει με το μάτι πόσο κρέας με πόσο ψωμί να βάλει στον κεφτέ για να είναι ιδανικός. Θέλουμε 80% άπαχο κρέας και 20% λίπος στο κρεατάκι κι όχι μόνο: