Τα μυστικά της γιαγιάς για να φτιάξεις τα πιο αφράτα και νόστιμα κεφτεδάκια

13 SHARES

Κεφτεδάκια σούπερ αφράτα

 

Δεν υπάρχει τίποτα πιο λαχταριστό από τα κεφτεδάκια της γιαγιάς. Φρέσκα από το τηγάνι ή τον φούρνο όπως τα έφτιαχνε η δική μου που δεν αγαπούσε την λαδίλα, τα κεφτεδάκια μπορούν να σου φτιάξουν τη μέρα και τον μήνα και μην σου πω και τον χρόνο.

Πώς όμως τα φτιάχνουν οι γιαγιάδες και είναι πάντα αφράτα και λαχταριστά. Ποιο είναι αυτό το κρυφό μυστικό; Δεν είναι ένα, είναι περισσότερα και θα τα δεις παρακάτω.

  1. Πρώτα πρώτα έχει υπόψη πως τα υλικά πρέπει να είναι όλα κρύα, ακόμα και το μπολ στο οποίο θα μπει ο κιμάς, η πρώτη σου ύλη.
  2. Έπειτα διάλεξε το κατάλληλο κρέας. Βοδινό, αρνίσιο και χοιρινό κιμά, σε ίση ποσότητα χρησιμοποιεί και η γιαγιά σου για τους κεφτέδες.
  3. Έπειτα, το ψωμί! Δεν θα το αντικαταστήσει ούτε η τριμμένη φρυγανιά αλλά ούτε και η βρώμη. Προτίμησε τρίμματα ψωμιού 2 ή 3 ημερών μουσκεμένα στο γάλα ή στο βουτυρόγαλα.
  4. Η ιδανική αναλογία: Η γιαγιά ξέρει με το μάτι πόσο κρέας με πόσο ψωμί να βάλει στον κεφτέ για να είναι ιδανικός. Θέλουμε 80% άπαχο κρέας και 20% λίπος στο κρεατάκι κι όχι μόνο:
  • 5. Για 450 γραμμάρια κιμά, πρέπει να βάλεις ½ κούπα ψωμί κι ένα αυγό μεγάλο.
COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ