Vegan πραλίνα φουντουκιού με τέσσερα υλικά

Πατούλια Κατερίνα
Vegan πραλίνα φουντουκιού με τέσσερα υλικά

Vegan και χωρίς γλουτένη:

Η πραλίνα είναι τρέλα, είναι το τέλειο spread για το ψωμί ή τα φρούτα σου, είναι απίθανη έστω και με το κουτάλι και είναι ακόμα καλύτερη αν την φτιάξεις με τέσσερα αγνά υλικά για να ξέρεις και πόσες θερμίδες θα πάρεις τελικά.

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Εκτέλεση: 15 λεπτά

Μερίδες 2

Αντέχει 2-3 εβδομάδες



2 κούπες ανάλατα φουντούκια

½ κουταλιά αλάτι

1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας

2/3 της κούπας μαύρη σοκολάτα χωρίς γάλα, ψιλοκομμένη

Oδηγίες

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 170 βαθμούς και βάζεις τα φουντούκια σε ταψί και αντικολλητικό χαρτί. Τα ψήνεις για 12 λεπτά κι αν είναι ήδη ψημένα για 8 λεπτά απλά για να ζεστάνεις τα έλαιά τους και να χαλαρώσει η φλούδα τους. Τοποθετείς τα φουντούκια σε πετσέτα και τα ρολάρεις για να φύγουν οι φλούδες και τοποθετείς σε δυνατό μούλτι. Προσθέτεις τη λιωμένη σοκολάτα, τη βανίλια και το αλάτι.

Αν θες πιο γλυκιά την πραλίνα, βάλε λίγες σταγόνες στέβια ή σιρόπι σφενδάμου.