Αυτή είναι η πιο εύκολη συνταγή για μπεσαμέλ με τρία υλικά (video)

Πατούλια Κατερίνα
Αυτή είναι η πιο εύκολη συνταγή για μπεσαμέλ με τρία υλικά (video)

Μόνο με τρία υλικά

Μια από τις πιο διάσημες λευκές σάλτσες, η μπεσαμέλ, αποτελεί τον φόβο και τον τρόμο της κάθε νοικοκυράς που ονειρεύεται να φτιάξει το πιο νόστιμο παστίτσιο ή μουσακά ή τα πιο ωραία λαζάνια στο φούρνο.

Ό,τι κι αν ετοιμάζεσαι να φτιάξεις πάντως, σου έχουμε την πιο εύκολη και εγγυημένη συνταγή για μπεσαμέλ, για να μην αγοράσεις ποτέ πια έτοιμη.

Χρειάζεσαι, αλεύρι, βούτυρο και γάλα.

Βάζεις σε μέτρια φωτιά 50 γραμμάρια βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνεις 50 γραμμάρια αλεύρι. Ανακατεύεις καλά όσο ρίχνεις το αλεύρι και φτιάχνεις μια πάστα.

Συνεχίζεις να ανακατεύεις την πάστα και ξεκινάς να ρίχνεις 2 κούπες ζεσταμένο γάλα, 500 ml ανακατεύοντας ασταμάτητα. Το κρύο γάλα απλά θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να πήξει. Επίσης, μην ρίξεις όλο το γάλα με μιας, δεν θα πήξει ποτέ η σάλτσα σου.

Το μυστικό είναι να ανακατέψεις αρκετά το πρώτο μείγμα βουτύρου με αλεύρι αλλά χωρίς να το κάψεις, πρέπει να παραμείνει λευκό.



Μην σταματήσεις να ανακατεύεις νομίζοντας πως έκανες λάθος και δεν έπηξε η σος και παράλληλα τρίψε μοσχοκάρυδο. Μην ανεβάσεις την θερμοκρασία για να φτιάξεις γρηγορότερα την μπεσαμέλ, έχει απλά υπομονή.

Για να είναι έτοιμη η μπεσαμέλ, πρέπει να καλύπτει, να κολλάει δηλαδή στο πίσω μέρος του κουταλιού.