Εύκολη Focaccia με προσούτο και τυρί: Συνταγή από τα χεράκια της Φλορίντα Πετρουτσέλι

Ερμιόνη Σαρρή
Εύκολη Focaccia με προσούτο και τυρί: Συνταγή από τα χεράκια της Φλορίντα Πετρουτσέλι

Μοιράστηκε μαζί μας μία από τις αγαπημένες της συνταγές και μάλιστα... με βαθμό δυσκολίας 0. 


Η Φλορίντα Πετρουτσέλι είναι ένα από τα αξιαγάπητα πλάσματα που κυκλοφορούν στον χώρο της showbiz. Γλυκιά, καλόκαρδη και απίστευτη μαγείρισσα. Οι φίλοι της, διάσημοι και μη, μιλούν διαρκώς για τις υπέροχες και νόστιμες συνταγές της για αυτό δεν δίστασα να της στείλω πριν από μερικές ημέρες ένα μήνυμα στο Whatsapp ζητώντας της μία εύκολη συνταγή. Μέσα σε λίγα λεπτά είχα είδα στην οθόνη μου όλα όσα ήθελα για να φτιάξω μία Focaccia.



Δες πώς θα εκτελέσεις την συνταγή και τι υλικά χρειάζεσαι!



Για την focaccia :

400 γρ αλεύρι για όλες τος χρήσεις

250 μλ νερό χλιαρό

40 μλ λάδι

Αλάτι

10 φέτες λεπτές Prosciutto cotto ( η φουέ καπνιστό )

300 γρ Provolone (κομμάτι)



Για το γέμισμα :

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό ,το λάδι και το αλάτι και ανακατεύουμε.Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε μαζί με την στιγμιαία μαγιά .Δουλεύουμε

το μίγμα μέχρι να γίνει μια μπάλα.Ύστερα το χωρίζουμε στα 2 .



Ανοίγουμε με πλάστη το πρώτο φύλλο, στρώνουμε σε λαδόκολλα μέσα σε ένα ταψάκι και προσθέτουμε τις φέτες αλλαντικού μαζί με κυβάκια από τυρί .

Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη και τρυπάμε με ένα πιρούνι ,προσθέτουμε λίγο λάδι από πάνω και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20’ περίπου.



Καλή όρεξη girls! (and boys)