Το κέικ της Δέσποινας Βανδή δεν έχει βούτυρο κι έχει ελάχιστες θερμίδες

Το κέικ της Δέσποινας Βανδή δεν έχει βούτυρο κι έχει ελάχιστες θερμίδες

Θα το λατρέψεις

Τις μέρες αυτές που μένουμε όλοι σπίτι, έχουμε ξεκινήσει μια νέα συνήθεια, και αυτή είναι να φτιάχνουμε τις συνταγές των celebrities που βλέπουμε μέσα στην εβδομάδα στο Instagram. Κάθε μέρα όλοι φτιάχνουν από κάτι –κάπως πρέπει να περάσει ο χρόνος μας άλλωστε- κι εμείς τις σημειώνουμε όλες για να τις δοκιμάσουμε.

Μετά τα ψωμάκια της Υβόννης Μπόσνιακ λέμε να δοκιμάσουμε το υπέροχο κέικ της Δέσποινας Βανδή, το οποίο δεν έχει βούτυρο, κι έχει ελάχιστες θερμίδες. Όπως αντιλαμβάνεσαι οι θερμίδες είναι το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε όταν φτιάχνουμε κάτι που μας αρέσει, κι επειδή δεν θέλουμε να τρώμε πάντα έχοντας ενοχές, η Δέσποινα φρόντισε γι’ αυτό.

Η νέα συνταγή που δοκίμασε και η ίδια, και μας την πρότεινε, είναι σοκολατένιο κέικ, το οποίο όμως δεν έχει καθόλου βούτυρο, άρα δεν έχει και τόσες θερμίδες, όσες ένα κανονικό κέικ. Όπως ανέφερε η ίδια το κέικ αυτό το δοκίμασε πρώτη φορά στη Λήμνο, κι εκεί το λένε «βραστό».

Ιδού τα υλικά που θα χρειαστείς:

1 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. ζάχαρη ( μπορεί και μαύρη)
1 φλ. ζεστό νερό
5 αυγά
1 και 2/3 φλ. αλεύρι
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
6 κ.σ κακάο
λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Στον κάδο του μίξερ χτυπάς διαδοχικά τα παραπάνω υλικά. Το μείγμα θα βγει κάπως νερουλό, όμως μην αγχωθείς. Το βάζεις σε βουτυρωμένη φόρμα για 50-55’ και ψήνεις στους 180 βαθμούς Κελσίου. Όταν ψηθεί και κρυώσει το γαρνίρεις με κουβερτούρα που έχεις λιώσει σε μπεν μαρί.

«Όταν το κόψετε μέσα το cake σας θα είναι υγρό! ΚΟΛΑΣΗ!!!
Αξίζει να το δοκιμάσετε! Και μετά βρείτε την επόμενη μέρα μια ωρίτσα να γυμναστείτε σπίτι!???? Μη σας πω και δύο», συμπλήρωσε η Δέσποινα Βανδή στο caption της φωτογραφίας.