Τα κεφτεδάκια της γιαγιάς θέλουν αυτό το απλό υλικό!

Τα κεφτεδάκια της γιαγιάς θέλουν αυτό το απλό υλικό!

Ούτε βρώμη, ούτε τριμμένη φρυγανιά

Θυμάσαι που πήγαινες στο χωριό του καλοκαίρι και η γιαγιά σου έψηνε στο τηγάνι τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια του κόσμου; Μην ήσουν πεινασμένη; Μήπως απλά, η απλότητα της γιαγιάς στα υλικά και η μεγάλη της φροντίδα έκανε την συνταγή να τα σπάει;

Ο Λάμπρος Βάκιαρος, Master Chef Παρακαλώ, έφτιαξε στην Φωλιά των Κου- Κου αυτά τα άπαιχτα κεφτεδάκια της γιαγιάς. Κι είναι ένα το μυστικό για να πετύχει το κεφτεδάκι και να είναι αφράτο! Ψωμί χωρίς κόρα, αν είναι και δύο -τριών ημερών, ακόμα καλύτερα έλεγε η δικιά μου η γιαγιά.

Το μουσκεύεις, το στραγγίζεις και τα κεφτεδάκια θα γίνουν πιο αφράτα από ποτέ.

Η συνταγή:

800 γρμ μοσχαρίσιο κιμά (20=25% λίπος)

4 κουταλιές ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια

2 σκελίδες σκόρδο

2 μεσαία αυγά

200 γραμ ψωμί χωρίς κόρα

4 κ.σ δυόσμο

4 κ.σ μαϊντανό

αλάτι πιπέρι



Τι να κάνεις με το κρεμμύδι και το σκόρδο για να μην είναι βαρύ το αποτέλεσμα;