Φτιάξε πίτσα μέσα σε 5’ χωρίς φούρνο και χωρίς μαγιά

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Φτιάξε πίτσα μέσα σε 5’ χωρίς φούρνο και χωρίς μαγιά

Με δύο μόνο υλικά

Αν έχεις ξεκινήσει διατροφή για να χάσεις τα περιττά κιλά που πήρες στην διάρκεια του lockdown γνωρίζεις πως πρέπει να ξεχάσεις ότι έχει να κάνει με πίτσες, κρουασάν, γλυκά κ.ο.κ. Υποτίθεται πως πρέπει να ξεκινήσεις να τρως υγιεινά γιατί ακριβώς στη διάρκεια της καραντίνας έκανες πλούσια την πιτσαρία της γειτονιάς σου, και ο αντίκτυπος φάνηκε τόσο στο πορτοφόλι σου, όσο και στο παντελόνι σου που όχι απλά δεν κούμπωσε, αλλά δεν ανέβηκε καν όταν ετοιμάστηκες για να γυρίσεις στη δουλειά.

Αυτό λοιπόν σημαίνει πως πρέπει να βγάλεις από το μυαλό σου ότι έχει να κάνει με αυτού του είδους τα φαγητά και να στραφείς αλλού. Εμείς πάλι σου λέμε, και θα συμφωνήσει και η διατροφολόγος σου πως μπορείς να φας 2-3 κομμάτια πίτσα που θα έχεις φτιάξει μόνη σου, χωρίς μαγιά και χωρίς να χρησιμοποιήσεις τον φούρνο. Εννοείται δεν θα την φορτώσεις επάνω, σάλτσα ντομάτας, τυρί, πιπεριές και γαλοπούλα είναι ότι πρέπει για να είναι και γευστική και υγιεινή.

Για να τη φτιάξεις θα χρειαστείς αλεύρι, λίγο γιαούρτι, λάδι, αλάτι και όποιο μυρωδικό εσύ θες για να την κάνεις πιο νόστιμη. Όπως αντιλαμβάνεσαι μιλάμε για την πιο εύκολη πίτσα που έχεις φτιάξει ποτέ σου. Τι κάνεις; Απλά ανακατεύεις μαζί τα δύο υλικά και το πλάθεις, ώσπου να έχεις ένα ομοιόμορφο ζυμάρι. Το χωρίζεις σε δυο κομμάτια για δύο διαφορετικές πίτσες και voila. Σχεδόν έτοιμη.

Μένει απλά να μάθεις πως θα την ψήσεις αφού δεν χρειάζεσαι φούρνο, κι έπειτα είναι έτοιμη. Πάτα το play στο βίντεο που ακολουθεί και θα μάθεις όλες τις λεπτομέρειες.