Φτιάξε την πιο εύκολη ζύμη πίτσας με δύο μόνο υλικά

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Φτιάξε την πιο εύκολη ζύμη πίτσας με δύο μόνο υλικά

Γιατί τι καλύτερο από την σπιτική πίτσα;

Η πίτσα είναι ένα από τα φαγητά που μας αρέσει πολύ. Δηλαδή θεωρούμε πως δεν υπάρχει άνθρωπος που θα του δώσεις πίτσα και θα σου πει δεν τρώω. Σίγουρα μπορείς να βρεις στα τόσα μαγαζιά την ιδανική για τα γούστα σου, τόσο από άποψη ζύμης, όσο και από υλικά. Δεν είναι όμως πολύ καλύτερο όταν η πίτσα είναι σπιτική και μπορείς να την φτιάξεις μόνη σου εύκολα και γρήγορα; Αν μέχρι πρότινος μπορούσες να φας ένα κουτί μόνη σου, τότε στο σπίτι σου μπορείς να φας σίγουρα το ταψί.

Γιατί μην μας πεις ότι μπορείς να αντισταθείς στη θέα μιας ζεστής ξεροψημένης πίτσας, δεν θα πιστέψουμε. Τι θα έλεγες λοιπόν μιας κι έρχεται Σαββατοκύριακο να φτιάξεις πίτσα στο σπίτι, να καλέσεις τους φίλους σου να περάσετε όμορφα και να φάτε με την ησυχία σας; Το σίγουρο αν μας ρωτάς, είναι πως οι φίλο σου θα σε λατρέψουν ακόμη πιο πολύ. Αν λοιπόν νιώθεις ότι σου μιλάμε για κάτι που είναι τρομερά χρονοβόρο και προτιμάς να παραγγείλεις από έξω θα σε σταματήσουμε εδώ. Δεν υπάρχει τίποτα πιο εύκολο από το να φτιάξεις μόνη σου πίτσα στο σπίτι.

Εννοείται πως μπορείς να πάρεις μια έτοιμη ζύμη και να την φτιάξεις όπως θέλεις εσύ και οι φίλοι σου από υλικά, όμως εμείς σε προτρέπουμε να εμπιστευτείς τις δυνάμεις σου και να δοκιμάσεις να φτιάξεις πίτσα με ζύμη που θα ετοιμάσεις μόνη σου. Το καλύτερο βέβαια σε όλο αυτό είναι πως για τη ζύμη θα χρειαστείς μόνο δύο υλικά.

Τι θα χρειαστείς για τη ζύμη:

1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλιτζάνι γιαούρτι

Κανονικά για να φτιάξεις ζύμη για πίτσα θα χρειαζόσουν αλεύρι, μαγιά, αλάτι, ελαιόλαδο, λίγη ζάχαρη, θυμάρι και ρίγανη για αρωματικά. Αν θέλεις λοιπόν να τα κάνεις όλα λίγο πιο εύκολα χρησιμοποίησε απλά αλεύρι και μαγιά και όλα θα γίνουν πιο εύκολα μετά. Ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο περιμένει εσένα και τους φίλους σου, με λαχταριστή πίτσα από τα χεράκια σου.

Εναλλακτικά μπορείς να δοκιμάσεις να φτιάξεις αυτήν την πίτσα που έχει μόνο 52 θερμίδες.