Brunch με Freddo στο σπίτι: Οι συνταγές που θα το απογειώσουν

Brunch με Freddo στο σπίτι: Οι συνταγές που θα το απογειώσουν

Κυριακή μεσημέρι και οι δείκτες του ρολογιού δείχνουν πέντε λεπτά μετά τις 12. Θα έμενα ξαπλωμένη στο κρεβάτι, αν ο καυτός καλοκαιρινός ήλιος δεν είχε βρει τρόπο να περάσει από τα σφαλισμένα παραθυρόφυλλα και να με ξυπνήσει. Τουλάχιστον το προηγούμενο βράδυ είχα μεριμνήσει να βάλω το smartphone στο αθόρυβο. Ήμουν σίγουρη πως από νωρίς το πρωί, οι φίλες μου θα έστελναν τα καθιερωμένα κυριακάτικα μηνύματα σε Messenger, Viber και WhatsApp -και πράγματι το έκαναν.

Κάποιες θέλουν να πάνε για ηλιοθεραπεία, ενώ μερικές άλλες επιμένουν κλασικά για βόλτα στο κέντρο της Αθήνας. Η αλήθεια είναι όμως ότι καμία από τις δύο παραπάνω ιδέες δεν με ενθουσιάζουν. Διότι γνωρίζω πως το φετινό καλοκαίρι είναι διαφορετικό. Αυτό σημαίνει πως ακόμη και αν οι περιορισμοί στην κυκλοφορία έχουν αρθεί και έχω επιστρέψει στο γραφείο, συνεχίζω να αναζητώ τρόπους να απολαμβάνω το σπίτι μου όσο περισσότερο και όσο καλύτερα μπορώ.

Αυτός είναι ο λόγος που για τα καλοκαιρινά κυριακάτικα πρωινά ή μεσημέρια, η δική μου πρόταση για ραντεβού με την παρέα, είναι το brunch εντός με παγωμένο, homemade Freddo. Στην περίπτωση, λοιπόν, που θέλεις να συνεχίσεις να κινείσαι σε πιο χαλαρούς ρυθμούς, ρίξε μια ματιά στις «δοκιμασμένες» συνταγές για φαγητό και σπιτικά iced barista creations για Freddo που θα βρεις παρακάτω και τα οποία θα δροσίσουν και θα ικανοποιήσουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Scrambled, ποσέ ή «φωλιές» με αβοκάντο

Σε όποιον κατάλογο εστιατορίου ή καφετέριας και αν κοιτάξεις, τα αβγά και το αβοκάντο έχουν τον πρώτο λόγο στην κατηγορία του brunch. Και αυτό διότι ο εν λόγω συνδυασμός είναι απολαυστικός και μπορεί πραγματικά να σε χορτάσει, χωρίς να σε βαρύνει. Οι συνδυασμοί που μπορείς να κάνεις με μερικά αβγά και λίγα αβοκάντο είναι πολλοί και απίστευτα εύκολοι. Αβγά ποσέ με αβοκάντο, στη βάση φρυγανισμένο ψωμί ολικής άλεσης και δίπλα καπνιστός σολομός, «φωλιές» αβοκάντο με αβγά και τυρί από πάνω (γίνονται πανεύκολα στον φούρνο), αβοκάντο τοστ με αβγά scrambled ή scrambled eggs με μπέικον και αβοκάντο. Θα βρεις αμέτρητες συνταγές για όλα τα παραπάνω με μια online αναζήτηση.

Τα αγαπημένα μου scrambled eggs, πάντως, μπορούν να είναι έτοιμα σε λιγότερο από πέντε λεπτά και τα μόνα υλικά που θα χρειαστείς για να τα φτιάξεις είναι αβγά, λίγο γάλα, αλάτι, πιπέρι και λίγο βούτυρο. Πώς θα τα ετοιμάσεις; Λίγο αφότου ανακατέψεις το μείγμα, θα το ρίξεις σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, θα αρχίσεις να το σπρώχνεις αρχικά με μία σπάτουλα ή μια ξύλινη κουτάλα από το πλαϊνά στο κέντρο και στη συνέχεια, θα αρχίσεις να ανακατεύεις με μικρές κυκλικές κινήσεις σε διάφορα σημεία, επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία για τέσσερα περίπου λεπτά.

nespresso queen 1

Η «ιεροτελεστία» του απολαυστικού Freddo

Φυσικά, brunch χωρίς καφέ δεν γίνεται. Ωραία τα smoothies, αλλά οι Κυριακές του καλοκαιριού θέλουν τον παγωμένο Freddo τους. Τα καλά νέα είναι πως πλέον μπορείς να φτιάχνεις με τα χεράκια σου τον πιο απολαυστικό Iced Freddo -και το σίγουρο είναι πως δεν χρειάζεται να είσαι barista για να τα καταφέρνεις άψογα κάθε φορά. Για τους λάτρεις του Freddo Espresso, η συνταγή που θα συνοδεύσει τα απολαυστικά πιάτα που θα ετοιμάσεις στο brunch σου, περιέχει κάψουλες Freddo Delicato από τη Nespresso, έξι με οκτώ παγάκια και προαιρετικά ζάχαρη. Πώς θα τον ετοιμάσεις; Θα προσθέσεις 3 με 4 παγάκια σε ένα ποτήρι, θα εκχυλίσεις σε αυτό 2 Ristretto (25ml το ένα) από Freddo Delicato, θα ανακατέψεις για 4” με 5” με ένα μίξερ χειρός και στο τέλος, θα προσθέσεις μερικά ακόμη παγάκια. Από τις πρώτες κιόλας γουλιές, θα δροσιστείς και θα νιώσεις τις φρουτώδεις «νότες» του Freddo Delicato. Simple as that!

nespresso queen 2

Βreakfast bowl με γουακαμόλε

Αν θέλεις να κάνεις κάτι ακόμη πιο ξεχωριστό για το σπιτικό brunch σου, τότε δοκίμασε να ετοιμάσεις ένα εντυπωσιακό breakfast bowl με γουακαμόλε και αβγά. Το γουακαμόλε είναι μια πραγματικά απολαυστική μεξικάνικη σάλτσα με βάση το αβοκάντο. Για να ετοιμάσεις ένα χορταστικό -και δη instagramικό- bowl με γουακαμόλε και αβγά, θα χρειαστείς τα εξής: Ένα αβγό (το οποίο και θα βράσεις), μία κούπα γεμάτη φύλλα σπανακιού, 1/8 ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μια φρυγανισμένη φέτα του τοστ σε κομμάτια, ένα κουταλάκι του γλυκού sour cream (μπορείς να ετοιμάσεις τη δική σου χρησιμοποιώντας κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι και χυμό λεμονιού), αλάτι και πιπέρι. Όσο για τη σάλτσα γουακαμόλε, στο διαδίκτυο θα βρεις πολλές συνταγές, αλλά ρίξε μια ματιά στα υλικά που θα χρειαστείς για την πιο απλή εκδοχή της: Ένα ώριμο αβοκάντο, μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ένα κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο, αλάτι, πιπέρι και χυμό από μισό λάιμ.

nesspresso queen 3

Το τέλειο, δροσιστικό συμπλήρωμα για το brunch σου

Για τους φίλους που προτιμούν τον Freddo Cappuccino, σου έχουμε μια πραγματικά εύκολη και απολαυστική συνταγή που θα ετοιμάσεις με τα χεράκια σου σε χρόνο «ντετέ». Η συνταγή μας περιέχει κάψουλες Freddo Intenso, κρύο γάλα, 6 με 8 παγάκια και ζάχαρη προαιρετικά. Για να ετοιμάσεις τον σπιτικό σου Freddo Cappuccino θα χρειαστεί να κάνεις τα εξής: Να προσθέσεις 3 με 4 παγάκια σε ένα ποτήρι, να εκχυλίσεις 2 Ristretto (25ml το ένα) από Freddo Intenso της Nespresso, να ανακατέψεις για 4” με 5” με ένα μίξερ χειρός και να προσθέσεις άλλα 3 παγάκια στο ποτήρι. Όσο για το αφρόγαλα, θα προσθέσεις το κρύο γάλα στο Aeroccino και θα το φτιάξεις, διαλέγοντας την επιλογή για κρύο αφρό γάλακτος. Αυτός είναι ένας απολαυστικός Freddo Cappuccino με έντονη γεύση και γεμάτο σώμα που θα αποτελέσει το τέλειο συμπλήρωμα για το brunch σου στο σπίτι.

nespresso queen 3

Vegan pancakes ή ομελέτα με τόφου

Τέλος, αν οι φίλες σου δεν καταναλώνουν κρέας, ψάρι ή αβγά και θέλεις να χορτάσουν από το σπιτικό brunch που θα ετοιμάσεις, τότε ρίξε μια ματιά σε αυτή την πανεύκολη συνταγή για vegan pancakes. Είναι μια επιλογή που αρέσει σε όλους και ειδικότερα σε εκείνους και εκείνες που προτιμούν τις γλυκές από τις αλμυρές γεύσεις στο brunch -οπότε φτιάξε αρκετές διότι μάλλον θα θελήσετε να τις «τιμήσετε» όλες. Θα χρειαστείς ελάχιστα υλικά και για την ακρίβεια, μία ώριμη μπανάνα, μία κούπα γάλα αμυγδάλου, αλάτι και 1,5 κούπα νιδάφες βρώμης. Θα αλέσεις τη βρώμη στο μπλέντερ, θα προσθέσεις το γάλα αμυγδάλου και τα κομμάτια από τη μπανάνα και το αλάτι. Θα ρίξεις το μείγμα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, αφού βάλεις σε αυτό ελάχιστο βούτυρο ή λάδι. Όταν δεις φουσκάλες να εμφανίζονται στη μία πλευρά και να παίρνει χρώμα το pancake, θα το γυρίσεις από την άλλη. Όταν ετοιμαστούν όλα τα pancakes σου, θα τα περιλούσεις και θα τα γαρνίρεις με ό,τι υλικά θέλεις, όπως για παράδειγμα μέλι, ταχίνι και μπανάνα. Εναλλακτικά, αν οι vegan φίλοι σου επιμένουν σε κάτι αλμυρό, τότε δοκίμασε να τους ετοιμάσεις μια ομελέτα με τόφου -δηλαδή, ομελέτα χωρίς. Ένα googlάρισμα αρκεί για να ανακαλύψεις πολλές και πανεύκολες συνταγές που ετοιμάζονται σε λίγα μόνο λεπτά.

nespresso queen 4

Είτε το απολαμβάνεις με τις φίλες σου, είτε με τον σύντροφό σου ή ακόμη και μόνη σου, το σίγουρο είναι ότι το σπιτικό brunch μπορεί να αναβαθμίσει τα καλοκαιρινά σου Σαββατοκύριακα, ειδικότερα αυτό το διαφορετικό καλοκαίρι. Με τις πιο εμβληματικές, παγωμένες συνταγές για Freddo στο σπίτι, μερικά αβοκάντο, λίγα αβγά, βρώμη και μια μπανάνα, μπορείς να δημιουργήσεις μοναδικούς γευστικούς συνδυασμούς που θα συνοδεύσουν με τη γεύση τους τις καλοκαιρινές σου στιγμές.