Τα μυστικά για πεντανόστιμα μακαρόνια με κιμά

Πατούλια Κατερίνα
Τα μυστικά για πεντανόστιμα μακαρόνια με κιμά

Το κρασί, το σκόρδο και το γάλα

Όσον αφορά τις συνταγές, πάντα υπάρχει μια τσαχπινιά που μπορείς να κάνεις ακόμα και στα πιο κλασικά πιάτα.

Αυτή τη φορά ανοίγουμε τον φάκελο μακαρόνια με κιμά, την περίφημη σάλτσα μπολονέζ όπως θα την βρεις στην ξένη βιβλιογραφία.

Και τούτο το καλοκαίρι, η μπολονέζ βρέθηκε στο προσκήνιο και αν θέλεις να κάνεις μερικές αλλαγές στα κλασικά μακαρόνια με κιμά της γιαγιάς μπορείς να ακολουθήσεις τα παρακάτω τιπς.

Λευκό ή κόκκινο κρασί στον κιμά; Οι ειδικοί είναι σε διαμάχη και για τον λόγο αυτό, η Lady Gaga μας έδωσε την δική της οπτική στο θέμα. Ροζέ κρασί για την σάλτσα του κιμά που θα αφήσει να εξατμιστεί όμορφα και να δώσει την γλύκα που χρειάζεται.



Ψιλό ή χοντρό αλάτι; Άσε το αλάτι και πιάσε την σόγια σος. Οι ειδικοί τονίζουν πως είναι η καλύτερη λύση για να αλατίσεις ωραία την σάλτσα του κιμά χωρίς να το παρακάνεις.

Και ποιο κρέας; Οι περισσότεροι φτιάχνουμε τον κιμά με μοσχαρίσιο κιμά που να έχει και λίγο λίπος. Αλλά, μπορείς πολύ ωραία να προσθέσεις και μερικές φέτες μπέικον στην βασική συνταγή για να έχεις την λιπαρότητα που το σκέτο λάδι δεν μπορεί να σου δώσει στην μπολονέζ.

Να βάλεις γάλα ή όχι; Εδώ οι απόψεις είναι μοιρασμένες. Αν έχεις καλό κρέας για κιμά απόφυγε το γάλα. Αν πάλι έχεις ένα πιο στεγνό κρέας, βάλε 150 ml γάλα ή αντάλλαξέ το με μια χούφτα παρμεζάνα που θα δώσει το ίδιο γαλακτερό αποτέλεσμα στην σάλτσα.

Τα υπόλοιπα υλικά έχουν ως εξής:

Ίση ποσότητα κομμένου καρότου, σέλερι, κρεμμυδιού, 3 σκελίδες σκόρδο, 1 κλαδάκι δεντρολίβανο, 1 φύλλο δάφνης, 3 φύλλα φασκόμηλο και 500 γραμμάρια ντομάτες σε κονσέρβα.

Φτιάξε τις δικές σου ακολουθώντας τις εξής συμβουλές.