Κέικ λεμονιού: Συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη

Κέικ λεμονιού: Συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη

Πώς θα πετύχεις το τέλειο αφράτο κέικ λεμονιού που προτείνει ο Άκης.

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά να αφρατέψει καλά.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά. Περιμένουμε να απορροφηθεί το ένα για να προσθέσουμε το επόμενο.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και βάζουμε το γιαούρτι, αλάτι, το ξύσμα από τα λεμόνια και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά.
  • Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 26 εκ. με τρύπα και ψήνουμε 40 λεπτά.

Δες τη συνταγή στο akispetretzikis.com