Μεσογειακές συνταγές για να απολαύσεις την κολοκύθα μέσα στον Οκτώβριο

Μεσογειακές συνταγές για να απολαύσεις την κολοκύθα μέσα στον Οκτώβριο

Γευστικές προτάσεις που μας αποκαλύπτουν τα οφέλη της κολοκύθας.

Εάν υπάρχει ένα λαχανικό που πρωταγωνιστεί στο «καλάθι» του Οκτώβρη, αυτό είναι δίχως αμφιβολία η κολοκύθα, η πορτοκαλί «βασίλισσα» του φθινοπώρου και το σύμβολο της γιορτής του Halloween! Παρότι είναι μία τροφή που δεν επιλέγουμε συχνά για τα γεύματά μας, μπορεί να αξιοποιηθεί ως βασικό υλικό, όχι μόνο για αλμυρές, αλλά και για γλυκές συνταγές. Μπορούμε να τη βρούμε σε διάφορες ποικιλίες, αποχρώσεις, μεγέθη και σχήματα, όμως ανεξάρτητα από το ποια από όλες θα προτιμήσουμε, το μόνο σίγουρο είναι πως θα έχουμε προσθέσει έναν ισχυρό «σύμμαχο» στο πιάτο μας.

Η κολοκύθα φημίζεται για τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει στην υγεία του ανθρώπινου οργανισμού, αφού αποτελεί μία «πηγή» πλούσια σε καροτενοειδή (στα οποία οφείλει και το ιδιαίτερο χρυσαφένιο χρώμα της), λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες, βιταμίνες Α και C, μαγνήσιο και κάλιο. Για όλους τους παραπάνω λόγους λοιπόν, και ειδικότερα για την ισχυρή αντιοξειδωτική δράση της, είναι απαραίτητο να την προσθέσουμε στη διατροφή μας την παρούσα περίοδο, αφού «θωρακίζει» το ανοσοποιητικό μας από τυχόν εποχικούς... «εισβολείς».

Ιδού, λοιπόν, τρεις λαχταριστές συνταγές για να προσθέσουμε την κολοκύθα στη διατροφή μας!

Διαβάστε περισσότερα στο epithimies.gr