Φτιάξε μπαλίτσες πρωτεΐνης με σοκολάτα και ταχίνι χωρίς ψήσιμο

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Φτιάξε μπαλίτσες πρωτεΐνης με σοκολάτα και ταχίνι χωρίς ψήσιμο

Το πιο νόστιμο σνακ ever

Θέλεις να κάνεις διατροφή για να χάσεις εκείνα τα περιττά κιλά που πήρες μετά τις διακοπές αλλά δεν μπορείς με τίποτα να σταματήσεις τα γλυκά; Νομίζουμε βρήκαμε το σνακ που θα αλλάξει τη ζωή σου και θα σε βοηθήσει στη διατροφή σου, τρώγοντας φυσικά γλυκό. Έχουμε για σένα δύο διαφορετικά είδη για energy protein balls που σε ξετρελάνουν. Και το καλύτερο όλων; Δεν χρειάζονται καθόλου ψήσιμο.

Ποιος περίμενε ότι ένα σνακ θα μπορούσε να έχει τόσα πολλά ονόματα ;! Πρωτεϊνικές μπάλες, ενεργειακές μπουκίτσες ή απλά «μπάλες». Δεν έχει σημασία πως θα τις αποκαλείς, ένα πράγμα είναι σίγουρο: είναι ένα από τα καλύτερα σνακ που έχετε στη διάθεσή σου για εύκολο, υγιεινό σνακ!

Σου αρέσει ο συνδυασμός σοκολάτας με φυστικοβούτυρο; Αν ναι τότε αυτά τα protein balls θα τα λατρέψεις. Θα χρειαστείς τα παρακάτω υλικά και μόνο 10’ για να τα φτιάξεις.

chocolate peanut butter energy bites 670x670

1 ½ φλιτζάνι βρώμη
1 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
¼ φλιτζανιού μέλι
64 γρ. πρωτεΐνη σοκολάτας σε σκόνη
2 κ.σ σταγόνες σοκολάτας

Βάλε τη βρώμη, το φυστικοβούτυρο, το μέλι, τη σκόνη πρωτεΐνης και τα τσιπ σοκολάτας σε ένα μεγάλο μπολ και ανακάτεψέ τα. Θέλει λίγη δύναμη για να ανακατέψεις το μείγμα καθώς φαίνεται πολύ παχύ στην αρχή, αλλά όσο ανακατεύεις μαλακώνει. Μόλις τα ανακατέψεις πλάσε το μείγμα με τα χέρια σου σε μικρές μπουκίτσες και τοποθέτησέ τις σε ένα τάπερ στο ψυγείο ή την κατάψυξη (114 θερμίδες).

Έχουμε όμως κα δεύτερη συνταγή με ταχίνι και σοκολάτα (104 θερμίδες).

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

tahini chocolate chip energy bites 670x670

2 φλιτζάνια βρώμη
1 φλιτζάνι ταχίνι
¼ φλιτζανιού μέλι
64 γρ. πρωτεΐνη βανίλιας σε σκόνη
2 κ.σ σταγόνες σοκολάτας

Ο τρόπος εκτέλεσης είναι ίδιος με τον προηγούμενο. Αποθήκευσε τις μπουκίτσες σου σε τάπερ στο ψυγείο και όταν θέλεις να φας γλυκό φάε μία (μάξιμουμ δύο) από τη δημιουργία σου.