Σπιτικά, υπέροχα φαλάφελ στο λεπτό

Σπιτικά, υπέροχα φαλάφελ στο λεπτό

Η τέλεια συνταγή για ένα πιο εξωτικό «σουβλάκι».

Κατευθείαν από την ανατολή με πολύ άρωμα και πολύ γεύση, το φαλάφελ είναι η τέλεια εναλλακτική στο κλασικό, σε εμάς, σουβλάκι. Αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι χωρίς κρέας αλλά εξίσου νόστιμο αντικαταστήστε το γνωστό μας «καλαμάκι» με μερικές μπουκίτσες φαλάφελ.

Υλικά
½ κιλό ρεβίθια βρασμένα
1 κρεμμύδι τριμμένο
6-7 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας κολίανδρο ψιλοκομμένο (μπορείτε να βάλετε και σε σκόνη)
½ κουτ. γλυκού κύμινο
1 πρέζα κόκινο πιπέρι
1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
1. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ –του ρίχνουμε λίγο αλεύρι αν έχει βγει αραιό- και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
2. Πλάθουμε ένα-ένα τα φαλάφελ με αλευρωμένα χέρια και τους δίνουμε το γνωστό τους σχήμα. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν αρκετά.