Η αραβική πίτα που μπορείς να τρως μετά την προπόνηση

Η αραβική πίτα που μπορείς να τρως μετά την προπόνηση

Το σνακ που θες μετά την προπόνηση

Μετά από κάθε έντονη άσκηση χρειάζεσαι ένα καλό γεύμα. Και επειδή είσαι σπίτι και οι πειρασμοί είναι πολλοί, τι θα έλεγες να έχεις ήδη ετοιμάσει το σνακ που χρειάζεσαι μετά τη γυμναστική για να μην ενδώσεις σε κάποιον πειρασμό;

Μια ωραία επιλογή είναι η αραβική πίτα που αν είναι γεμισμένη με τα σωστά υλικά, μπορεί να κάνει θαύματα και στις λιγούρες και στη μυϊκή σου ενδυνάμωση.

Ο Αποστόλης Ρουβάς, ετοίμασε την ιδανική αραβική με κοτόπουλο και λίγα υλικά.

Η αραβική αποτελεί ιδανική εναλλακτική αν σκεφτείς πως δύο φέτες ψωμί για παράδειγμα ή πίτας για σουβλάκι έχουν περίπου 200 θερμίδες ενώ η αραβική πίτα έχει μόλις 165 θερμίδες, ενώ έχει και λιγότερα λιπαρά. Επιπλέον η αραβική πίτα έχει βιταμίνη Β αλλά και σελήνιο.

Αν θες να επιχειρήσεις να φτιάξεις την δική σου ζύμη για αραβική πίτα δοκίμασε τα εξής υλικά:

1 κούπα μαλακό αλεύρι και μισή κούπα χλιαρό νερό.

Η ζύμη θα πρέπει να μην κολλά στα χέρια αλλά να είναι μαλακή και καλοζυμωμένη. Αν έγινε πολύ μαλακή, πρόσθεσε λίγο αλεύρι ακόμα.

Φτιάξε μικρά μπαλάκια ζύμης σε πίτες με τη βοήθεια ενός μικρού πλάστη. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι να μην κάνει τσακίσματα η ζύμη στο άνοιγμα, γιατί σ'αυτά τα σημεία η ζύμη θα κολλήσει όταν μπει για ψήσιμο και δεν θα περάσει ο ατμός ανάμεσα.

Αν θες να πάρεις έτοιμες αραβικές πίτες, αγόρασε εκείνες που έχουν τα λιγότερα συντηρητικά και τα λιγότερα υλικά.

Τώρα δες την συνταγή του Απόστολου Ρουβά.