Το μυστικό για να κάνεις την κοτόσουπα πιο νόστιμη από ποτέ

Το μυστικό για να κάνεις την κοτόσουπα πιο νόστιμη από ποτέ

Δεν είναι τυχαίο πως η κοτόσουπα ζεσταίνει το σώμα αλλά και την καρδιά μας. Βέβαια, η κοτόσουπα της μαμάς ή της γιαγιάς μας παραμένει άρρηκτα συνδεδεμένη με τις χειμωνιάτικες παιδικές αναμνήσεις μας .

Και όχι μόνο! Η κοτόσουπα με μπόλικο λεμόνι είναι και ένα από τα μυστικά που θα σου δώσει ο γιατρός για να ξεπεράσεις γρήγορα το συνάχι.

Ποια είναι όμως τα μυστικά εν μέσω πανδημίας για να φτιάξεις την πιο νόστιμη κοτόσουπα;

Προφανώς ο ζωμός! Αν δεν έχεις έτοιμο κοτόπουλο, άφησέ το να πάρει μα βράση (χωρίς να βράσει όμως υπερβολικά, απλά να κάνει φουσκάλες) με την πέτσα για να βγει το λίπος που θέλουμε μέσα στο ζωμό. Αν έχεις κοτόπουλο που περίσσεψε από χθες, ξεψάχνισέ το και βάλτο στο ζωμό σου.

Ένα ακόμα μυστικό είναι το λεμόνι, το λεμόνι που αλλάζει την κοτόσουπα και δίνει την σπιρτάδα στη γεύση που θες, αυτό το χάδι της γιαγιάς στους γευστικούς κάλυκες.

Όπως η βινεγκρέτ στη σαλάτα, η πίκλα στο μπέργκερ, έτσι και το στυμμένο λεμόνι θα κάνει την κοτόσουπα ξεχωριστή. Πρόσεξε μόνο να στύψεις το λεμόνι και να το προσθέσεις στο τέλος, όταν έχεις σερβίρει την σούπα στο μπολ. Για να βγάλεις τον χυμό όπως πρέπει, βγάλε τα λεμόνια από το ψυγείο, άφησέ τα σε θερμοκρασία δωματίου και βάλτα κάτω από ζεστό τρεχούμενο νερό για λίγα λεπτά ή στον φούρνο μικροκυμάτων, ρόλαλέ το με τα χέρια σου πάνω στον πάγκο της κουζίνας κι έπειτα, κόψε και στύψε.

Ένα ακόμα μυστικό που δεν συνηθίζουμε στην Ελλάδα είναι η προσθήκη Noodles αυγού στην τελική σούπα μετά τα λαχανικά. Τα noodles αυγού δίνουν την γεύση που θες, χωρίς την υφή της πατάτας που κάποιοι συνηθίζουν να βάζουν στην κοτόσουπα ή ακόμα και του λεπτού ζυμαρικού που χρησιμοποιούν οι γιαγιάδες.



Βασικά υλικά για την κοτόσουπα:
2 στήθη κοτόπουλου με το κόκκαλο και την πέτσα
1 κουταλιά σκόνη σκόρδου
1 κουταλιά μαύρο πιπέρι
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο
1 κούπα αρακά κατεψυγμένο
4 καρότα
noodles αυγού

Βράζεις το κοτόπουλο σε χαμηλή φωτιά ιδανικά με εμφιαλωμένο νερό, έπειτα αφαιρείς και ξεψαχνίζεις. Προσθέτεις τα λαχανικά κι αφού βράσουν ρίχνεις το κοτόπουλο και τα μπαχαρικά.

Τα τρία τελευταία λεπτά μπαίνουν τα noodles και στο τέλος το λεμόνι! Οι παλιές νοικοκυρές συνήθιζαν να προσθέτουν αυγολέμονο στην κοτόσουπα των Χριστουγέννων!

Μείνε συντονισμένη για τα μυστικά του ζωμού!!!!