«Ο φούρνος μου κι εγώ»: Μια.. χριστουγεννιάτικη ιστορία στην κουζίνα μου

«Ο φούρνος μου κι εγώ»: Μια.. χριστουγεννιάτικη ιστορία στην κουζίνα μου

 Ένας… φούρνος ήρθε να τα αλλάξει όλα!

Η δική μου χριστουγεννιάτικη ιστορία δεν έχει πρωταγωνιστή κανέναν πρίγκιπα και δεν εκτυλίσσεται σε κανέναν παραμυθένιο πύργο. Έχει πρωταγωνίστρια εμένα, μια γυναίκα που στα 30 της δεν της άρεσε να μαγειρεύει και δεν είχε και ιδιαίτερο άγχος για το θέμα και εκτυλίσσεται στην κουζίνα μου. Μόνο που τότε, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, έζησα το δικό μου «χριστουγεννιάτικο θαύμα»: Ένας… φούρνος ήρθε να τα αλλάξει όλα, να ανατρέψει τα δεδομένα, να φέρει τα πάνω κάτω και να κάνει ακόμα και τους πιο δύσπιστους, να πιστέψουν: Φέτος, η Μυρτώ θα μαγειρέψει για τα Χριστούγεννα!

Το πόσο μεγάλη απόφαση αποτελεί αυτό, θα σας το πω με ένα πολύ απλό παράδειγμα. Δεν είναι ότι δεν μαγειρεύω συχνά, είναι που θεωρώντας πως δεν μπορώ να τα καταφέρω στην εντέλεια, έμεινα στα βασικά. Έτσι, ακόμα και όταν το φαγητό της ημέρας είναι κοτόπουλο στο φούρνο, εγώ έπρεπε να… πάρω τη μαμά μου τηλέφωνο και να τη ρωτήσω πόση ώρα να το ψήσω και στους πόσους βαθμούς. Μπορεί να το έκανα με βαριά καρδιά, αλλά πάντως το έκανα, διότι η εναλλακτική μου ήταν να στέκομαι και να κοιτάζω το κοτόπουλο ενώ ψήνεται, μήπως και το προλάβω πριν μου γίνει κάρβουνο.

Με αυτά τα δεδομένα, κανείς δεν πίστευε πως θα μπορούσα ούτε καν να σκεφτώ να αναλάβω ένα οικογενειακό τραπέζι, πόσο μάλλον το χριστουγεννιάτικο! Η αλήθεια είναι πως ούτε και εγώ θα μπορούσα ποτέ να το διανοηθώ. Πώς μου προέκυψε; Μου προέκυψε διότι κάτι άλλαξε στην κουζίνα μου και κάτι άλλαξε στη ζωή μου: Ο φούρνος μου!

fournosss

Στην κουζίνα μου, βασιλιάς είναι πια ο καινούριος μου φούρνος από τη σειρά W της Whirlpool. Ολοκαίνουριος και αστραφτερός, δεν αναβάθμισε μόνο τα αποτελέσματα της μαγειρικής μου στο… άπειρο, αναβάθμισε και την αισθητική της κουζίνας μου με το υπέροχο design του.

Για να γίνει απολύτως κατανοητό, ιδού οι λειτουργίες του καινούριου μου φούρνου:

- Διαθέτει… την έκτη αίσθηση: Με τη 6th Sense τεχνολογία του μπορεί να με καθοδηγεί στη μαγειρική 90 αυτόματων συνταγών! Βήμα βήμα, στα ελληνικά, στην έγχρωμη TFT οθόνη του, μου ζητάει μόνο τα γραμμάρια των υλικών και το επίπεδο ψησίματος – όλα τα υπόλοιπα, τα αφήνω πάνω του! Στην… αγωνία μου πώς θα πάρει η μαμά μου την «επέμβαση» αυτή στο μαγείρεμα, αν θελήσει να τον χρησιμοποιήσει, απάντησε και πάλι ο ίδιος ο φούρνος: Πάντα υπάρχει διαθέσιμη η επιλογή μαγειρέματος με τον κλασικό - παραδοσιακό τρόπο - για τους έμπειρους χρήστες!

xrhstesss

- Πετυχαίνει το… «μαγικό» ψήσιμο, απέξω ξεροψημένο κι από μέσα ζουμερό: Βεβαίως και το πετυχαίνει, διότι διαθέτει θερμόμετρο τεσσάρων σημείων, για την απόλυτη επιτυχία στο ψήσιμο. Αυτό, μάλιστα, δεν ισχύει μόνο για το κρέας, καθώς με την καινοτομία Whirlpool το θερμόμετρο τεσσάρων σημείων, μπορεί να στέκεται ακόμα και σε ρευστή ζύμη – για το απόλυτο ψήσιμο και στα γλυκά μου!

glyka mou

- Μαγειρεύει ταυτόχρονα… ολόκληρο μενού: Το γεγονός ότι μπορώ ταυτόχρονα στον νέο μου φούρνο Whirlpool να ψήνω μέχρι και τέσσερα διαφορετικά εδέσματα, χωρίς να αναμειγνύονται οι μυρωδιές, με έβγαλε από την τελευταία δύσκολη «εξίσωση» εν όψει χριστουγεννιάτικου γεύματος – δηλαδή με τι σειρά να βάλω τα φαγητά στον φούρνο. Τώρα θα είναι όλα ολόφρεσκα, τη στιγμή που πρέπει!

prepei

- Καθαρίζεται με… σύστημα: Τι άλλο να ζητήσει κανείς από τον φούρνο του, που ψήνει τέλεια και καθαρίζεται… μόνος του; Οι φούρνοι της σειράς W της Whirlpool διαθέτουν σύστημα καθαρισμού με τρία επίπεδα έντασης πυρόλυσης, τα οποία επιλέγω από το μενού της συσκευής και voila, ο φούρνος μου είναι και πάλι «του κουτιού»!

psisimo

Μπορεί ένας φούρνος να σου αλλάξει τη ζωή; Μπορεί και τη δική μου σίγουρα την έχει ήδη αλλάξει. Όταν θα έρθει και η πολυπόθητη καταξίωση των υπολοίπων μελών της οικογένειας και θα ακούσω το… πολυπόθητο «γεια στα χέρια σου, Μυρτώ!», χάρη στον Whirlpool φούρνο μου, τότε είναι που θα γραφτεί και το happy end της δικής μου χριστουγεννιάτικης ιστορίας!