Αυτά τα μπισκότα της ειδικού θα τα φτιάχνεις κάθε πρωί του 2021

Αυτά τα μπισκότα της ειδικού θα τα φτιάχνεις κάθε πρωί του 2021

Μπισκότα που εγκρίνει και η ειδικός

Το σνακ που θα λατρέψεις, τα πιο εύκολα και υγιεινά μπισκότα από την ειδικό:

«Τα σημερινά μπισκότα με μπανανα και βρωμη με έσωσαν από πολλά μεταμεσονύχτια σνακ, όπου παράλληλα με το ξενύχτι και την κούραση τσιμπολογούσα χωρίς μέτρο και σκέψη ό,τι έβρισκα εύκαιρο. Ενώ με αυτά τα μπισκότα ήξερα ότι δεν τρώω βλακείες και επίσης μπορούσα να περιοριστώ σε ένα, καθώς αυτό συνήθως αρκούσε για να με τονώσει εκείνες τις δύσκολες ώρες», τονίζει η διαιτολόγος Σταυρούλα Κρίκη.

Τα μπισκότα είναι φτιαγμένα με ταχίνι, μέλι και μπανάνες (για γλυκύτητα, αλλά και για να μην πετάμε τις μαυρισμένες), βρώμη, αβγά και σταγόνες κουβερτούρας.

Δεν είναι πολύ γλυκά, αλλά εάν θέλεις να αποφύγεις και την παραμικρή ζάχαρη μπορείς να αντικαταστήσεις την κουβερτούρα με cocoa nibs ή αποξηραμένα φρούτα (πχ κράνμπερι και σταφίδες).

Μερίδες: 10
Συστατικά
2 αβγά
2 μέτριες και ώριμες μπανάνες (αν έχουν μαυρίσει ακόμα καλύτερα)
½ φλιτζάνι ταχίνι
2 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 φλιτζάνια βρώμη
½ φλιτζάνι σταγόνες κουβερτούρας
2 κ.σ. σπασμένους ξηρούς καρπούς, όπως καρύδια, αμύγδαλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνεις μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.

Λιώνεις τις μπανάνες με ένα πιρούνι σε ένα μπολ, προσθέτεις τα αβγά και ανακατεύεις. Προσθέτεις το ταχίνι, το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας.

Προσθέτεις το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη βρώμη και ανακατεύεις.

Τέλος βάζεις στο μείγμα τις σταγόνες κουβερτούρας και τους ξηρούς καρπούς και ανακατέψτε ώστε να κατανεμηθούν ομοιόμορφα.

Με το εργαλείο του παγωτού, μοιράζεις το μείγμα στη λαδόκολλα σε περίπου 10 μπισκότα. Εάν δεν έχεις είναι περίπου 2 κ.σ. μείγμα για κάθε μπισκότο. (Τα μπισκότα δεν θα απλώσουν επομένως μπορείς να τα βάλεις κοντά το ένα στο άλλο στο ταψί.)

Πιέζεις τα μπισκότα λιγάκι με τα δάχτυλα ή με το πίσω μέρος του εργαλείου/κουταλιού ώστε να πάρουν το σχήμα ενός χοντρού μπισκότου.

Ψήνεις για 20 περίπου λεπτά. Τα μπισκότα θα πρέπει να έχουν ροδίσει στις άκρες και να έχουν σφίξει στο κέντρο.

Αφήνεις να κρυώσουν και αφαιρείς από το ταψί.

Σημειώσεις
Τα μπισκότα δεν είναι πολύ γλυκά, αλλά εάν θέλεις να αποφύγεις και την παραμικρή ζάχαρη μπορείς να αντικαταστήσετε την κουβερτούρα με cocoa nibs ή με αποξηραμένα φρούτα (πχ κράνμπερι και σταφίδες).

Ευχαριστούμε τη διαιτολόγο- διατροφολόγο Σταυρούλα Κρίκη http://stavroulacooking.com/