Ετοιμάζουμε υγιεινά pancakes με βρώμη στον φούρνο

Ετοιμάζουμε υγιεινά pancakes με βρώμη στον φούρνο

Τα βήματα για να φτιάξεις σπιτικά και πεντανόστιμα pancakes στον φούρνο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς διατροφολόγους, το πρώτο γεύμα της ημέρας είναι και το πιο «πολύτιμο» για τον οργανισμό. Ένα χορταστικό πρωινό, υψηλής θρεπτικής αξίας, είναι αυτό που χρειάζεται ο μεταβολισμός για να μπει σε λειτουργία, ενώ περιορίζει σημαντικά τη λαιμαργία μας κατά τη διάρκεια της ημέρας και συνεπώς, την ποσότητα φαγητού που καταναλώνουμε. Ειδικότερα για τα μικρά παιδιά και τους εφήβους, που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από θρεπτικά συστατικά εξαιτίας της ανάπτυξης και της δραστήριας καθημερινότητας που ακολουθούν, το πρωινό είναι το απαραίτητο γεύμα για να λάβουν την ενέργεια που χρειάζονται, ώστε να λειτουργεί ο οργανισμός τους στο βέλτιστο.

Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω, καταλαβαίνουμε γιατί είναι σημαντικό να μην ξεκινάμε την ημέρα μας με μία «σκέτη» κούπα καφέ και ένα άδειο στομάχι, αλλά να την υποδεχόμαστε με ένα «πλούσιο» πρωινό, ειδικά διαμορφωμένο για τα μεγαλύτερα, αλλά και τα μικρότερα μέλη της οικογένειας.

Και επειδή τίποτα δεν ενθουσιάζει τα μικρά μας, περισσότερο από τα pancakes, παρακάτω θα βρεις μία υγιεινή και θρεπτική συνταγή, που θα εξασφαλίσει ένα λαχταριστό και συγχρόνως ωφέλιμο γεύμα για εσένα και την οικογένειά σου!

Διαβάστε περισσότερα στο epithimies.gr