Μακαρόν καρδιά: προετοιμάσου για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Μακαρόν καρδιά: προετοιμάσου για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Η απόλυτη Valentine συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.

Η εκτέλεση είναι απλή:

  • Βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια τα αμύγδαλα και τη ζάχαρη άχνη, και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν σκόνη.
  • Περνάμε το μείγμα από μία σίτα. Αν έχουν μείνει μεγάλα κομμάτια τα περνάμε ξανά από το μπλέντερ και μετά από τη σίτα. Δεν θέλουμε καθόλου κομμάτια στο μείγμα.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια και το αλάτι, και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη σε 5 δόσεις και χτυπάμε μέχρι να γίνει μαρέγκα.
  • Με μία μαρίζ παίρνουμε τη μισή μαρέγκα και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Βάζουμε στον κάδο με την υπόλοιπη μαρέγκα τη σκόνη αμυγδάλου και το χρώμα ζαχαροπλαστικής, και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Δες όλη τη συνταγή εδώ