Το πιο νόστιμο vegan γλύκισμα με τρία υλικά από την ειδικό

Το πιο νόστιμο vegan γλύκισμα με τρία υλικά από την ειδικό

Το πιο ωραίο vegan γλυκό 

Όταν έχουμε λιγούρες, και αν ακολουθούμε και vegan διατροφή, ψάχνουμε για ένα νόστιμο γλύκισμα. Η ειδικός, Δήμητρα Γλυνού, έφτιαξε ένα πεντανόστιμο γλύκισμα με χουρμά, που θα γίνει το αγαπημένο σου. Είναι φτιαγμένο με τρία μόνο υλικά.

Οι χουρμάδες αποτελούνται κατά 70% περίπου από φυσικά σάκχαρα, κυρίως φρουκτόζη και γλυκόζη σε ίση αναλογία, γεγονός που τους καθιστά εξαιρετική πηγή ενέργειας. Το υπόλοιπο 20% αποτελείται από πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και διάφορα μικροθρεπτικά συστατικά όπως κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο και φώσφορο.

Επίσης, 100 γραμμάρια χουρμάδων αποδίδουν περίπου 280 kcal, ενώ μπορούν να καλύψουν τουλάχιστον το 15% των ημερήσιων αναγκών μας στα παραπάνω μέταλλα.

Υλικά για 20 τεμάχια

20 Χουρμάδες
3κ.σ. Φυστικοβούτυρο
100γρ. Κουβερτούρα

Οδηγίες
Ανοίγουμε τους χουρμάδες στην μέση βγάζουμε το κουκούτσι. Στην συνέχεια προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και τοποθετούμε τους χουρμάδες σε ένα ταψάκι στην λαδόκολλα. Αφού έχουμε λιώσει την κουβερτούρα βουτάμε τους χουρμάδες στην σοκολάτα και τέλος βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει η κουβερτούρα.



Ευχαριστούμε την Κλινική Διαιτολόγο - Διατροφολόγο / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία & Πολιτικές Δήμητρα Γλυνού, https://www.cibus.gr/