3 τρόποι για να φτιάξεις εύκολα τα πιο νόστιμα και υγιεινά σπιτικά chips

3 τρόποι για να φτιάξεις εύκολα τα πιο νόστιμα και υγιεινά σπιτικά chips

Μέσα σε λίγα λεπτά θα φτιάξεις ένα σνακ που θα απολαμβάνει όλη η οικογένεια.

Τα πατατάκια ήταν ανέκαθεν ένα από τα αγαπημένα σνακ μικρών και μεγάλων. Δυστυχώς είναι αρκετά ανθυγιεινά αφού περιέχουν αρκετά κακά λιπαρά και αλάτι. Την ίδια ώρα αποτελούν κακή επιλογή για όσους ακολουθούν μια ισορροπημένη δίαιτα αφού είναι πολύ πλούσια σε υδατάνθρακες και λίπος.

Τα σπιτικά γεύματα είναι πάντα πολύ πιο προσεγμένα και υγιεινά αφού ο τρόπος μαγειρέματος επηρεάζει άμεσα και τις θερμίδες του πιάτου. Κάπως έτσι αποφασίσαμε σήμερα να βρούμε 3 εύκολους και γρήγορους τρόπους για να φτιάξεις σπιτικά chips τα οποία θα απολαμβάνεις χωρίς τύψεις.

1) Ψητά chips γλυκοπατάτας

Υλικά: φλούδες από 4-5 γλυκοπατάτες
λίγο αλάτι Ιμαλαΐων
4-5 κ.σ ελαιόλαδο
ρίγανη ή δεντρολίβανο

Πώς θα το κάνεις: Πλένουμε πολύ σχολαστικά τις πατάτες. Κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί. Πασπαλίζουμε με αλάτι και μια γενναία δόση από το μπαχαρικό της επιλογής μας. Μπορείς να προσθέσεις και πάπρικα. Ψήνουμε στον αέρα στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά.

2) Ψητά chips πατάτας

Υλικά: φλούδες από 4-5 πατάτες
λίγο αλάτι Ιμαλαΐων
4-5 κ.σ ελαιόλαδο
πάπρικα
1 κουταλιά της σούπας σκόνη σκόρδο

Πώς θα το κάνεις: Πλένουμε πολύ σχολαστικά τις πατάτες. Κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πάπρικα και το σκόρδο σε σκόνη. Ψήνουμε στον αέρα στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά. Σερβίρουμε με dip γιαουρτιού ή μουστάρδα.

3) Ψητά chips καρότου

Υλικά: 400γρ καρότα
λίγο αλάτι Ιμαλαΐων
2 κ.σ ελαιόλαδο
πιπέρι ή πάπρικα
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ

Πώς θα το κάνεις: Πλένουμε πολύ σχολαστικά τα καρότα. Κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και κορν φλάουερ. Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά. Σερβίρουμε με dip γιαουρτιού ή της επιλογής μας.

Δες επίσης: Άκης Πετρετζίκης: Σοκολατένια γλαστράκια

Πηγή φωτογραφιών: unsplash.com