7 εύκολες συνταγές για το καλύτερο Κυριακάτικο brunch στο σπίτι

Νάνσυ Μητσοστέργιου
7 εύκολες συνταγές για το καλύτερο Κυριακάτικο brunch στο σπίτι

Τα Σαββατοκύριακα το ρίχνουμε έξω και το brunch είναι must.

Το brunch μπήκε στη ζωή μας πριν από μερικά χρόνια και έκτοτε έχει γίνει η αγαπημένη συνήθεια μικρών και μεγάλων. Το Σαββατοκύριακο είναι οι μέρες που συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες να πας για brunch με την παρέα σου, και είναι μια συνήθεια που πλέον έχει γίνει κάτι σαν ιεροτελεστία.

Βέβαια υπάρχουν κι εκείνα τα σουκου που κάποιος από την παρέα δουλεύει, οπότε το brunch εκτός σπιτιού δεν είναι εφικτό να συμβεί. Και τι γίνεται τότε; Μαζεύεστε σε ένα σπίτι και κάνετε το brunch, homemade edition.

Γι’ αυτό και παρακάτω θα δεις 7 συνταγές που μπορείς να φτιάξεις στο brunch αυτό και να τις απολαύσετε όλοι παρέα.

Τυρένια μπιφτέκια πατάτας

Οκ, αρκετά πολύπλοκος τίτλος για συνταγή, αλλά σίγουρα νόστιμη. Πώς θα τα φτιάξεις; Πάρε μερικές πατάτες (5-6) και τρίψε τις στον τρίφτη. Πάρε τις τριμμένες πατάτες και πάλε τις σε μία σαλατιέρα στην οποία έχεις κρύο νερό. Σούρωσε το υλικό και μετέφερε το σε μία άλλη σαλατιέρα με μισό φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο, ένα φλιτζάνι τυρί τσένταρ τριμμένο, ¼ φλιτζανιού ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, 2 αυγά, 1κ.σ σκόνη σκόρδου, 1 κ.γ ρίγανη, μισό κ.γ πιπέρι.

Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί και πλάσε μερικά «μπιφτέκια» τα οποία θα βάλεις σε ένα ταψάκι για ψήσιμο. Δεν έχεις δοκιμάσει τίποτα καλύτερο.

brunch3

Stuffed French Toast Pockets

Οκ, ναι δεν έχεις καταλάβει και πολλά όμως αυτή τη συνταγή θα τη λατρέψεις. Θα χρειαστείς δύο φέτες ψωμί του τοστ, 120 gr τυρί κρέμα, ¼ φλιτζανιού μέλι, ¼ κγ κανέλα. Ανακατεύεις το τυρί κρέμα με το μέλι και την κανέλα και έχεις έχει υπέροχο μείγμα που το βάζεις για λίγο στο ψυγείο.

Ανοίγεις τις φέτες του τοστ με έναν πλάστη για να γίνουν πιο λεπτές και βάζεις στο κέντρο της μίας, μια κουταλιά από το μείγμα που έφτιαξες. Το κλείνεις με την άλλη φέτα και με ένα κουπάτ το κόβεις σε στρογγυλό σχήμα και το βουτάς σε ένα μείγμα από αυγά, γάλα, κανέλα και εκχύλισμα βανίλιας. Στη συνέχεια τα ψήνεις (γιατί δεν θα φτιάξεις μόνο ένα προφανώς) στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Σερβίρεις με ζάχαρη άχνη και μέλι.

Δες περισσότερες συνταγές για το homemade brunch στο βίντεο που ακολουθεί και ανέβασε μετά τις δικές σου φωτογραφίες στο Instagram με το hashtag της επιλογής σου (#brunchtime);