Πώς θα φτιάξεις το γλυκό που κάνει θραύση στο Squid Game

Πώς θα φτιάξεις το γλυκό που κάνει θραύση στο Squid Game

Στο TikTok γίνεται πανικός με αυτή τη συνταγή! Δες πόσο εύκολη είναι...

Από τις 17 Σεπτεμβρίου που κυκλοφόρησε στο Netflix το «Squid Game», γρήγορα πέρασε τα σύνορα της πατρίδας του, της Νότιας Κορέας, και σημείωσε σε χρόνο ρεκόρ παγκόσμια επιτυχία, τόσο γρήγορα από οποιαδήποτε άλλη πρωτότυπη σειρά του Netflix.

Ο συν-διευθύνων σύμβουλος του Netflix, Ted Sarandos ανέφερε ότι το «Squid Game» βρίσκεται σε καλό δρόμο για να γίνει η σειρά με τις περισσότερες προβολές σε ολόκληρη την πλατφόρμα καθώς συνεχίζει να ανεβαίνει σε δημοτικότητα. Η σειρά έχει σαγηνεύσει το κοινό καθώς η διαφημιστική εκστρατεία εξαπλώνεται στο διαδίκτυο σαν... λαίλαπα ενώ μια γλυκιά απόλαυση που βλέπουν οι fans στη σειρά έχει εμπνεύσει ακόμη και τους χρήστες του Tik-Tok, για να πειραματιστούν μαζί της.

Το «Squid Game» No1 σε πάνω από 90 χώρες! Η γκάφα που αναγκάζεται να διορθώσει


https://www.instagram.com/p/CUsBlHuBnlu/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης πρόκλησης της σειράς, εμφανίζεται μια καραμέλα, που μοιάζει με μπισκότο και είναι γνωστή ως Dalgona candy. Για όσους δεν το γνωρίζουν η λέξη «dalgona» προέρχεται από το «dalguna», μια κορεατική λέξη που σημαίνει «είναι γλυκό». Η καραμέλα Dalgona εμφανίζεται στη σκηνή σε σχήμα δίσκου, δεν μπορεί να μην την έχεις προσέξει!

Οι περισσότεροι fans της σειράς αποφάσισαν ότι η κορεατική λιχουδιά φαινόταν αρκετά καλή για να την δοκιμάσουν και μπήκαν στο διαδίκτυο για να μοιραστούν τις δικές τους συνταγές για την παρασκευή αυτών των γλυκών στο σπίτι.

Πώς θα την φτιάξεις

Με την πρώτη ματιά, η συνταγή για την καραμέλα dalgona φαίνεται αρκετά απλή. Περιέχει μόνο δύο βασικά συστατικά: ζάχαρη και μαγειρική σόδα. Μπορεί να δυσκολεύεσαι να πιστέψεις ότι μια τόσο απλή επιλογή συστατικών μπορεί να δημιουργήσει μια τόσο νόστιμη γεύση και υφή, αλλά όλα εξαρτώνται από την τεχνική.

Το Dalgona candy έχει ρίζες από την παράδοση

Η διαδικασία έχει τις ρίζες της στην Κορέα με μεγάλη αύξηση της δημοτικότητάς της στη δεκαετία του '70 και του '80, καθώς εκείνη την εποχή το συγκεκριμένο γλυκό ήταν ένα φθηνό φαγητό που μπορούσε κανείς να βρει στον δρόμο.

Πριν εμφανιστούν οι συνταγές του TikTok, η συνταγή ήταν πολύ απλή. Μια κουτάλα γεμάτη με ζάχαρη ήταν αρκετή και κρατώντας την απευθείας πάνω από μια σόμπα με κάρβουνο (ή σ΄ένα τηγάνι), ζεσταινόταν και την σταθεροποιούσαν επάνω σ' ένα ξυλάκι. Όταν η ζάχαρη άρχιζε να καραμελώνει, λίγη μαγειρική σόδα προθέτονταν στο μείγμα. Μόλις φούσκωνε, το μετέφεραν σε μια επίπεδη επιφάνεια και το πίεζαν. Η τελική πινελιά είναι το κουπατ που χρησιμοποιείται για να κοπεί και να διακοσμηθεί η επιφάνειά του.

Πώς να το φτιάξεις στην κουζίνα σου

Ενώ η καραμέλα dalgona δεν έχει πολλά συστατικά, θα χρειαστείτε κάποια εργαλεία για να φτιάξεις τη δική σου. Ένα μεγάλο κουτάλι είναι απαραίτητο, καθώς και κουπατ μπισκότων για τα σχήματα. Θα χρειαστείς επίσης ένα chopstick κι έναν πλάστη (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και καλαμάκια από σουβλάκι αντί για chopstick).

Η υπομονή είναι το κλειδί! Θα πρέπει λιώσεις τη ζάχαρη σε χαμηλή ή μέτρια φωτιά για να την καραμελώσεις σωστά. Βεβαιώσου ότι έχει λιώσει εντελώς, στη συνέχεια αφαιρεσέ την από τη φωτιά και πρόσθεσε τη σόδα. Φρόντισε επίσης να πλένεις την κουτάλα με ζεστό νερό μεταξύ των παρτίδων για να αποφύγεις την κατακράτηση καραμέλας στο σκεύος. Δες στο video που ακολουθεί πώς να την φτιάξεις...



Καλή επιτυχία!