Γεμιστά μανιτάρια

Γεμιστά μανιτάρια

Το τελειότερο ορεκτικό του κόσμου. Αν αγαπάς τα μανιτάρια και το λιωμένο τυρί, δηλαδή. Πανεύκολη συνταγή, γρήγορη και λαχταριστή, θα τη λατρέψουν όσοι έχουν το μανιτάρι κορώνα στο κεφάλι τους.

Υλικά
20 μανιτάρια μεγάλα
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3-4 φέτες μπέικον
1 κρέμα γάλακτος 200ml
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
200γρ. τυριά κίτρινα επιλογής σας, τριμμένα
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση
1.Καθαρίζετε και ξεφλουδίζετε τα μανιτάρια. Κόβετε το κοτσάνι, πετάτε το κάτω μέρος, καθαρίζετε το υπόλοιπο και το ψιλοκόβετε.
2.Σε ένα τηγάνι βάζετε λίγο λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με τα ψιλοκομμένα κοτσάνια και το ψιλοκομμένο μπέικον.
3.Όσο σοτάρονται, βάζετε τα μανιτάρια σε ένα ταψί και τα αλατοπιπερώνετε.
4.Μόλις το μείγμα πιει τα υγρά του, προσθέτετε το μαϊντανό, τη κρέμα γάλακτος και λίγο αλάτι.
5.Μόλις πάρουν βράση, αφαιρείτε από τη φωτιά και μόλις το μείγμα γίνει χλιαρό, προσθέτετε τα τριμμένα τυριά.
6.Γεμίζετε τα μανιτάρια με το μείγμα και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, μέχρι να κοκκινίσει η γέμιση.