Η απόλυτη συνταγή για χούμους κολοκύθας

Η απόλυτη συνταγή για χούμους κολοκύθας

Θα το απολαύσεις τις ημέρες του Halloween και είμαι σίγουρη πως θα το φτιάχνεις ξανά και ξανά.

Το χούμους υπάρχει σε πολλές διαφορετικές παραλλαγές σε όλες τις χώρες από την Ανατολή έως τη Δύση και το συναντάμε συχνά σε πολλά εστιατόρια. Θα το δεις συχνά στα σούπερ μάρκετ αφού αποτελεί ένα πολύ νόστιμο dip και παράλληλα εξαιρετική επιλογή ορεκτικού.

Η βασική συνταγή περιλαμβάνει διάφορα μπαχαρικά όπως κύμινο, κόλιανδρο, πάπρικα, τσίλι κ.ά. Μπορείς επίσης να το βρεις αναμεμιγμένο με κόκκινη πιπεριά, λιαστή ντομάτα ή κρεμμύδι, που ταιριάζει εξαιρετικά με τα ρεβίθια. Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σου μια #Halloween εκδοχή του χούμους αφού η συνταγή εμπεριέχει ένα αγαπημένο συστατικό, τον πουρέ κολοκύθας.

Hummus από κολοκύθα- Η απόλυτη συνταγή

https://www.instagram.com/p/B3m8k_RBfV2/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Υλικά: 850 γραμμάρια ρεβύθια

2 σκελίδες σκόρδο

1/4 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

6 κουταλιές της σούπας ταχίνι

χυμό από 2 λεμόνια

μισό φλιτζάνι πουρέ κολοκύθας

λίγο κύμινο

αλάτι και πιπέρι

«Avocado n’ chill»: Δες πώς θα φτιάξεις vegan καρπάτσιο αβοκάντο στο σπίτι

Εκτέλεση: Τοποθέτησε τα ρεβίθια και μια σκελίδα σκόρδο σε μια μέτρια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και κάλυψέ τα με νερό. Άφησέ τα να πάρουν μια βράση και στη συνέχεια μείωσε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή. Σιγόβρασε τα ρεβίθια για περίπου 20 λεπτά.

Κράτησε ένα φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν τα ρεβίθια και τοποθέτησε τα ρεβίθια στο blender. Πρόσθεσε το υπόλοιπο σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, τον πουρέ κολοκύθας και δύο κουταλιές της σούπας από το νερό. Άλεσέ τα για περίπου 5 λεπτά. Εάν το μείγμα σου φαίνεται πολύ πηχτό, πρόσθεσε περισσότερο χυμό λεμονιού, νερό και/ή ελαιόλαδο. Καλή απόλαυση!



Πηγή κεντρικής: sally schimko/the tahini goddess