Φτιάξε την πιο νόστιμη ντοματόσουπα με 4 μόνο υλικά #yummy

Φτιάξε την πιο νόστιμη ντοματόσουπα με 4 μόνο υλικά #yummy

Πλούσια σε γεύση αλλά και θρεπτικά συστατικά.

Ας είμαστε ειλικρινείς. Το κρύο είναι πλέον αισθητό και μια σούπα θα ήταν το ιδανικό πιάτο για να φας μόλις επιστρέψεις κουρασμένη από το γραφείο.

Οι φθινοωρινές σούπες είναι ένα πολύ δημοφιλές και παράλληλα υγιεινό πιάτο. Είναι ιδιαίτερα νόστιμες, θρεπτικές, χορταστικές ενώ φτιάχνονται με υλικά που έχεις στην κουζίνα σου σε λίγα μόλις λεπτά. Πίστεψέ με αρκούν για να δοκιμάσεις μερικές από τις καλύτερες συνταγές και να εντυπωσιάσεις μικρούς και μεγάλους με τις μαγειρικές σου ικανότητες.

Ντοματόσουπα η αγαπημένη

Η απόλαυση της ντοματόσουπας είναι ένας υπέροχος τρόπος για να αξιοποιήσεις στο έπακρο τα οφέλη που περιέχουν τα συστατικά της ντομάτας. Οι ντομάτες είναι εξαιρετικά πλούσιες σε καροτενοειδή (συγκεκριμένα λυκοπένιο) και παρέχουν περίπου το 80% της ημερήσιας πρόσληψης.

Το λυκοπένιο είναι η χρωστική που δίνει στις ντομάτες το χαρακτηριστικό έντονο κόκκινο χρώμα τους. Έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό συμπεριλαμβανομένης της πιθανής προληπτικής του δράσης σε διάφορες χρόνιες ασθένειες. Ένα πιάτο ντοματόσουπας μπορεί επίσης να ωφελήσει τα μάτια και το δέρμα σου. Οι ντομάτες περιέχουν β-καροτένιο και το λυκοπένιο, άρα σε προστατεύουν από το ηλιακό έγκαυμα απορροφώντας το υπεριώδες φως.

3 συνταγές για σούπα που ταιριάζουν υπέροχα στον φθινοπωρινό καιρό



Ντοματόσουπα- Η απόλυτη συνταγή

https://www.instagram.com/p/CUjnt01KaPK/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Υλικά: 4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο

1/2 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε μεγάλες φέτες

800γρ ντομάτες

1 ½ φλιτζάνι νερό, ζωμός λαχανικών

1/2 κουταλάκι του γλυκού ψιλό θαλασσινό αλάτι,

Eκτέλεση: Λιώσε το βούτυρο (σε μέτρια φωτιά) σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Πρόσθεσε τις φέτες κρεμμυδιού, το νερό, τις ντομάτες με τους χυμούς τους και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Άφησε την κατσαρόλα ξεσκέπαστη να βράζει για περίπου 40 λεπτά. Ανακάτευε κατά διαστήματα και πρόσθεσε επιπλέον αλάτι εάν χρειάζεται. Η σούπα δεν χρειάζεται να είναι εξαιρετικά λεία ωστόσο μπορείς να την αλέσεις στο μπλέντερ για να γίνει βελουτέ.



Τι να μαγειρέψω; Σούπα βελουτέ με μανιτάρια

Πηγή κεντρικής: pexels.com