Ψητά φασολάκια

Ψητά φασολάκια

Ακόμα και αν δε σας αρέσουν τα πράσινα φασόλια, δοκιμάστε τα σε αυτήν τους την αλμυρή εκδοχή. Μπορείτε να τα φάτε ως κυρίως πιάτο, ως συνοδευτικό, αλλά και ως υγιεινό σνακ π.χ. όταν βλέπετε ταινίες αντί για ποπ κορν.

Υλικά
1 κιλό πράσινα φασόλια
1-2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 C.
2. Πλύνετε, στεγνώστε καλά και κόψτε τα πράσινα φασόλια.
3. Βάλτε τα φασολάκια σε ένα ταψί.
4. Περιχύστε με το ελαιόλαδο.
5. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι
6. Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να βεβαιωθείτε ότι όλα τα φασόλια έχουν ελαιόλαδο και είναι αλατοπιπερωμένα.
7. Ψήστε για 20-25 λεπτά (γυρίζοντας τα φασόλια μετά από 15 λεπτά), έως ότου τα φασόλια να είναι με αρκετές καφέ κηλίδες και κάπως ζαρωμένα.
8. Σερβίρετε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.