Η συνταγή για την πιο λαχταριστή mini lemon pie που δοκίμασες ποτέ

Η συνταγή για την πιο λαχταριστή mini lemon pie που δοκίμασες ποτέ

Με την πρώτη μπουκιά, η μαρέγκα και το μπισκότο λιώνουν στο στόμα. 

Έλα πες, δεν τρελαίνεσαι για τη γεύση του λεμονιού με τον συνδυασμό της αφράτης γεύσης της μαρέγκας; Δεν γνωρίζω κανέναν που να μην αγαπά την πιο γλυκιά εκδοχή του λεμονιού.

Οι lemon pie εξάλλου αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα γλυκά στον κόσμο. Τι να σκεφτώ; Την αφράτη κρέμα λεμονιού, το τραγανό μπισκότο ή την μαρέγκα που δίνει την βελούδινη γεύση στο στόμα μας; Όπως και να το δεις είναι ένα γλυκό στο οποίο δεν μπορούμε ποτέ να του αντισταθούμε.

Όσοι αγαπούν τη γεύση λεμονιού, σίγουρα έχουν κάνει διατριβή σε πολλές παραλλαγές-εκδοχές μια lemon pie. Με μαρέγκα ή χωρίς, με ψημένη βάση μπισκότου ή ομοιόμορφη ζύμη, η τάρτα λεμονιού έχει φανατικούς θαυμαστές, όποια συνταγή κι αν επιλέξεις.

Παρακάτω σου έχω την πιο τέλεια συνταγή για ατομικά ταρτάκια λεμονιού, η οποία βγάζει περίπου 10-12 τεμάχια.

Για τη ζύμη θα χρειαστείς:

1/2 κούπα βούτυρο σε κυβάκια από το ψυγείο

1/2 κούπα ζάχαρη

1, 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 αυγό

1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γλ.. έλαιο βανίλια

Για την κρέμα λεμονιού θα χρειαστείς:

τον χυμό από 1-2 λεμόνια

2 κ.γλ. άρωμα λεμονιού

1/3 κούπας ζάχαρη

4 κρόκοι αυγών

4 κ. σούπας βούτυρο

Για τα μαρεγκάκια:

2 ασπράδια

1 κ. γλυκού χυμό λεμονιού

1 κ. σούπας έλαιο βανίλιας

3/4 κούπας ζάχαρη(170 γρ)

2 κ. σούπας νερό

50 γρ. ζάχαρη άχνη

Για τη ζύμη:

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Προσθέτουμε το αυγό και στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι που το έχουμε αναμείξει με το μπέικιν πάουντερ. Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά. Παίρνουμε τη ζύμη, ανοίγουμε φύλο και το τοποθετούμε σε φορμάκια για ταρτάκια. Τρυπάμε με ένα πιρουνάκι τον πάτο και ψήνουμε 18-20′ στους 180°C.

Για την κρέμα λεμονιού:

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και το τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει(μπεν μαρί) και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας μέχρι να γίνει μια ελαφριά κρέμα. Το βγάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε την κρέμα σε γυάλινο βάζο και αφήνουμε να κρυώσει καλά.(μπορούμε να το κρατήσουμε και στο ψυγείο για 2 εβδομάδες.)

Για τα μαρεγκάκια:

Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσουν, ρίχνουμε τη ζάχαρη, τον χυμό, το έλαιο, το νερό, τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα αφράτο και σταθερό. Βάζουμε το μείγμα σε σακούλα κορνε και φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια με το κορνέ σε λαδόκολλα .Ψήνουμε στους 150ο °C για 1,5 ώρα. Βγάζουμε από τα φαρμάκια τη ζύμη μας, τοποθετούμε την κρέμα λεμονιού και από πάνω από ένα μαρεγκάκι.

Καλή επιτυχία!

Θέλεις lemon pie; Δες κι άλλη εκδοχή της στο video που ακολουθεί.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ταρτάκια λεμονιού: Ποτέ το λεμόνι δεν ήταν τόσο απολαυστικό σε μια μόνο μπουκιά!

Lemon pie: Το γλυκό που θα σας κάνει να ξεχάσετε τη… σοκολάτα!