Αυτό το υγιεινό σοκολατένιο μάφιν με γιαούρτι τρώει η διαιτολόγος (video)

Πατούλια Κατερίνα
Αυτό το υγιεινό σοκολατένιο μάφιν με γιαούρτι τρώει η διαιτολόγος (video)

Ένα μάφιν σοκολατένιο με την υπογραφή της διαιτολόγου και μαμάς.

Με τόσο κρύο και χιόνι έξω, η ανάγκη για κάτι γλυκό και σοκολατένιο είναι μεγάλη. Μην ξεγελιέσαι όμως, γιατί το bikini body δεν αργεί και βρισκόμαστε περίπου στα μέσα Μαρτίου. Σε έναν μήνα θα δοκιμάζεις μαγιό και θα κλείνεις καλοκαιρινές διακοπές, οπότε, το γλυκό μετά του ωφελίμου.

Τι μπορείς να κάνεις; Να ακολουθήσεις τη συνταγή για muffin σοκολάτας αλλά light της διαιτολόγου- διατροφολόγου Κλειώς Χούπη.

Υλικά για muffin

½ φλιτζάνι γάλα 2%
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι 2%
½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ φλιτζάνι κακάο σκόνη άγλυκο
50 γραμμάρια μέλι
1 κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο
1 βανίλια σκόνη
2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν
1 πρέζα αλάτι
¼ φλιτζάνι σταγόνες κουβερτούρας


https://www.instagram.com/p/CZhay0DLJ-h

Το yogurt τοστ έχει γίνει viral στο TikTok! Φτιάξε κι εσύ τη συνταγή που έχει ξετρελάνει τους πάντες

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα στερεά και όλα τα υγρά συστατικά ξεχωριστά και στη συνέχεια ενώνουμε σε μεγάλο μπολ.
Αφού ομογενοποιηθούν, μοιράζουμε το μισό μείγμα σε 6 φόρμες για muffin.
Προσθέτουμε σε κάθε φόρμα λίγες σταγόνες κουβερτούρας και μοιράζουμε τις υπόλοιπες στο μείγμα.
Ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς.
Τρυπάμε στο κέντρο κάθε muffin με οδοντογλυφίδα και αν βγει καθαρή σημαίνει πως είναι έτοιμα.

Όλη η προετοιμασία διαρκεί 10 λεπτά και παίρνουμε μόνο 126 θερμίδες ανά τεμάχιο. Τα υλικά επαρκούν για 6 μάφιν.

Ευχαριστούμε την Κλειώ Δ. Χούπη, Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο, Μ.Med.Sc www.kleiochoupi.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

DPG Network